leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke zwart-wit plaatjes

Een meisje, cupcake, voetbal, bloem, paard, verliefd jongetje en meisje. En een koe en jonge vrouw. Deze plaatjes zijn hier te vinden, niet in kleur, maar zwart-wit. Behalve de poes hiernaast, die heeft ook een beetje kleur.

Wat is zwartwit

Ook dat bestaat, aan elkaar geschreven. Het is droppoeder en bestaat al jaren. Het heeft deze naam gekregen omdat de ingredi├źnten zwart en wit van kleur zijn. Het is snoep en wordt verkocht in snoepwinkels zoals Jamin. Bekend zijn de zwartwit-lollies en de zwartwitjes snoepjes. Je kunt het ook kopen in zakjes, buisjes en doosjes.

Zijn zwart en wit kleuren?

Zwart is geen kleur zoals de andere kleuren die we kennen. We gebruiken het woord zwart als we bedoelen dat er geen licht is. De 'kleur' zwart krijg je als je alle andere kleuren met elkaar mengt, dit kun je bijvoorbeeld uitproberen met verf. Ook wit is geen kleur maar licht.

Werking van de 'kleuren' zwart en wit

We gebruiken zwart en wit best wel veel. In warme landen zijn de huizen vaak wit en in warme zomers, als de zon krachtig schijnt, is het goed om witte kleding te dragen. Waarom? Het antwoord is simpel, de 'kleur' wit weerkaatst de zonnestralen en stoot daardoor de warmte af. Bij de 'kleur' zwart is het precies andersom. Zwart zuigt het zonlicht op en wordt daardoor warm. Draag je bij een krachtig schijnende zon zwarte kleding, dan is het al warm maar krijg je het nog warmer.
zwart-wit met een beetje kleur


home ┬ę plaatjespret.nl - leuke zwart-wit plaatjes