leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke zeehonden plaatjes

Een zeehond is een zoogdier. Zeehonden zijn ook roofdieren, dat is aan hun gebit te zien. Ze kunnen het meest genieten van een maaltje inktvissen en sardientjes. Een zeehond is dus een echte visliefhebber.

Zeehonden in Nederland

Zeehonden leven in meer landen maar ook in Nederland langs de kust. Je kunt ze vinden op de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog en bij de 2e Maasvlakte bij Rotterdam. In gevangenschap zijn ze te vinden in dierentuinen en in het Dolfinarium in Harderwijk.

Leefgebied zeehonden

Zeehonden leven vooral in gebieden waar het verschil tussen eb en vloed het grootst is. In die kustgebieden staat het gebied bij vloed onder water en bij eb is het droog. Dan is het land waar ze kunnen uitrusten en hun kinderen kunnen krijgen en opvoeden.

Huilertjes

Jonge zeehondjes die hun moeder kwijt zijn noemen we huilertjes, De jonge dieren kunnen uren tot zelfs een dag alleen gelaten worden door hun moeders en daar kunnen ze heel hard om gaan huilen. Met hun grote oogjes komen ze dan erg zielig over.

Zeehonden opvang

Zieke zeehondjes worden in Nederland vaak opgevangen in een zeehondencentrum. Deze opvang voor zeehonden noemen we ook wel zeehondencreche. Daar blijven de zieke dieren en krijgen verzorging tot ze weer beter zijn. Dan worden ze weer teruggebracht naar hun leefgebied. Er zijn diverse plaatsen in Nederland waar de zeehonden worden opgevangen. Ecomare op Texel is een bekende. Net als de opvang in de plaatsen Pieterburen en Stellendam.

De snelheid van zeehonden

Zeehonden zullen nooit een hardloopwedstrijd winnen en bewegen zich met variabele snelheid. Als ze op het land zijn dan lopen ze niet echt maar hobbelen ze met een snelheid van 2 kilometer per uur. Dat komt omdat ze geen echte poten hebben. Op het land duwen ze zich met hun 'voorpoten' vooruit. Hun achterpoten lijken op peddels, zoals we bij het roeien gebruiken. In het water is de snelheid van zeehonden totaal anders, die ligt dan vele malen hoger tot tientallen kilometers per uur.

Zeehondenjacht

Het is zeker niet het leukste om te vertellen, maar het is wel de keiharde waarheid. Sommige landen jagen op zeehonden vanwege de huid van de zeehond. Deze huiden worden gebruikt in de bontindustrie om bont van te maken. Het is nooit leuk als mensen gaan jagen maar dat kan nodig zijn om dieren te doden en het aantal dieren op een gezond peil te houden. Zijn er te veel dieren in een leefgebied dan kan er te weinig voedsel voor de dieren zijn. Bij die vorm van jagen worden dieren door jagers dood geschoten. Bij de zeehondenjacht gaat het om andere zaken, het gaat alleen maar om geld, heel veel geld verdienen. De manier waarop jagers op zeehonden jagen is ook de meest dieronvriendelijke manier van jagen. De dieren worden dan niet dood geschoten want daarmee beschadigen de jagers het bont. Zeehonden worden dood geknuppeld met een soort honkbalknuppel. Jagers slaan ze op hun kop tot ze dood zijn. Aan deze knuppels zitten haken. Als de zeehonden dood zijn worden deze haken in de ogen van de zeehonden gestoken om ze weg te kunnen slepen. Hier is bewust voor gekozen om het bont van de zeehond niet te beschadigen.
zeehond

grijze zeehond

baby zeehond in noordzee

zeehond in dolfinarium


home © plaatjespret.nl - leuke zeehonden plaatjes