leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke voedsel plaatjes

Groente, kaas, fruit zoals aardbeien en appels, tomaat en brood het zijn enkele voorbeelden die allemaal onder voedsel vallen. Hiernaast en hieronder zijn deze voedsel plaatjes te vinden.

Wat is voedsel

Voedsel is alles wat we als mens en dier niet alleen kunnen maar zelfs moeten eten en drinken om te kunnen leven. We kunnen voedsel dus de brandstof voor ons lichaam noemen. Er zit veel in, vitamines, eiwitten, water, mineralen, koolhydraten en vetten. Dit zorgt voor een goede groei en beschermt ons tegen ziektes. De hoeveelheid die we dagelijks nodig hebben is afhankelijk van een aantal factoren. Jonge kinderen zijn volop in de groei waardoor ze extra voedsel nodig hebben, naarmate mensen ouder worden neemt deze behoefte af. Ook de dagelijkse activiteit van de mens heeft invloed op ons eetpatroon. Bij iedereen die zwaar lichamelijk werkt heeft is de behoefte aan voedsel groter. Voor iedereen die aan (top)sport doet geldt hetzelfde. Ook je lichaamsbouw en je lengte spelen een rol bij de behoefte aan voeding.

Goed voedsel en eetbehoefte per dag

Sinds de jaren 50 gebruiken we de schijf van vijf om te bekijken welke voeding het beste is. De dagelijkse behoefte bestaat uit 3 maaltijden. 's-ochtends het ontbijt, 's-middags rond 12 uur de lunch en tussen het eind van de middag en begin van de avond, tussen 5 en 7 uur, het avondeten. Tussendoor rond elf uur in de ochtend en een uur of 3 in de middag drinken we vaak koffie en thee. Hierbij wordt dan ook iets extra gegeten.

Gezonde hoeveelheden

Er is een dagelijkse minimale hoeveelheid die je moet eten om je lichaam goed te onderhouden en om gezond te blijven. Varieer de voeding. Producten zoals vis hoeven niet dagelijks gegeten te worden maar eens per week. Ook drinken zoals melk en water is belangrijk, de gewenste hoeveelheid per dag is twee liter. Natuurlijk mogen daar tussendoor ook andere dranken tussen zitten zoals limonade of een glaasje wijn of bier, maar niet teveel! Of alcohol nou gezond is weten we niet meer, jaren is aangegeven dat één glaasje per dag geen kwaad kan en zelfs gezond zou zijn. Recent onderzoek geeft precies het tegenovergestelde aan dat alcohol helemaal niet goed is. Het drinken van alcoholische dranken is dus een keus die je zelf op een verantwoordelijke manier zal moeten maken.
voedsel

voeding

glaasje wijn


home © plaatjespret.nl - leuke voedsel plaatjes