leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke vleermuizen plaatjes

Vleermuizen zijn zoogdieren. Ze zweven niet alleen door de lucht, ze kunnen echt vliegen. Dit kunnen ze omdat er tussen de vingers van hun voor- en achterpoten en hun staart een huid zit die we vlieghuid noemen. Er zijn heel veel verschillende soorten vleermuizen. In gebieden waar vleermuizen leven kun je ze als het gaat schemeren, de periode tussen licht en donker in de avond, zien rond fladderen.

Hoe jagen vleermuizen

Dat doen ze op een unieke manier. Ze kunnen wel zien maar niet genoeg in het donker. De vleermuis heeft een zogenaamde echolocatie. Hij klikt met zijn tong en brengt daarmee een geluid naar buiten, dit geluid kaatst ook weer terug als het tegen iets aanbotst. Op die manier weet de vleermuis precies waar het voorwerp is. Hij weet dan gelijk of het beweegt, de grootte, de vorm, of het glad of ruw is en de afstand tussen de vleermuis en het voorwerp. De vleermuis is eigenlijk een heel slim beestje.

Wat eten vleermuizen

De 21 soorten vleermuizen die in Nederland leven eten duizenden insecten per nacht. Maar niet iedere vlleermuis eet hetzelfde. Er zijn soorten die giftige schorpioenen en duizendpoten eten, andere soorten zien kikkers als hun lekkernij. Ook zijn er vleermuizen die vissen, reptielen en kleine zoogdieren eten. Daar zijn ze erg maskkelijk in, ze eten zelfs andere vleermuizen!

Een echte vampier vleermuis

Dat is schrikken maar ze bestaan echt! Deze vampiers zetten hun tanden in runderen en likken het bloed van deze dieren op. Dat vinden ze schijnbaar zo lekker dat ze heel veel bloed drinken en daardoor erg dik worden. Door dit maaltje zijn ze dan te zwaar en kunnen niet meer opstijgen om nog weg te vliegen. Gelukkig zijn deze vleermuizen wel zo lief om de runderen na hun bloederige maaltje te helpen. Deze bloeddorstige vleermuizen hebben spuug waarmee ze het bloeden van het gebeten rund kunnen stoppen.

Soorten vleermuizen

Er zijn ruim 900 soorten vleermuizen. Deze zijn verdeeld in 2 groepen, de grote en de kleine vleermuizen. De grote kunnen kunnen 30 tot 35 jaar oud worden, de kleine 20 tot 25 jaar. De grootte van de vleermuis groepen verschilt nogal. De grootste soort wordt maar liefst anderhalve meter lang maar is gelukkig ongevaarlijk. De kleinste soort is echt piepklein, zo klein dat deze in een doosje zo groot als een luciferdoosje past.
vleermuis

hangende vleermuizen

vleermuissoort


home © plaatjespret.nl - leuke vleermuizen plaatjes