leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke struisvogel plaatjes

Struisvogels zijn grote loopvogels. De struisvogel is ook koploper als het gaat om grootte, gewicht en snelheid. Struisvogels zijn de snelste loopvogels ter wereld. Tegen hun hoogte kijken we op, mannetjes kunnen 2,75 meter hoog worden. Ze doen ook gewichtig als het om hun gewicht gaat. Met 155 kilo horen de mannen bij de zwaargewichten. De gemiddelde lengte van het mannetje is lager, die moet het volgens die berekening doen met een lengte die tussen de 1,80 meter en 2,10 meter ligt. vrouwtjes hebben minder gewicht en lengte, zij zijn tevreden met een lengte van 1,90 meter en een gewicht van 110 kilo.

Je kop in het zand steken

Het verhaal dat struisvogels hun kop in het zand steken is leuk maar niet waar. Struisvogels moeten ook op gevaar letten, met hun kop in het zand kunnen ze dat niet zien.

Struisvogels kunnen pikken

Struisvogels zijn leuk om naar te kijken maar pas op, ze kunnen ook pikken met hun snavels, Als ze dat doen bij je dan voelt dat alsof iemand je knijpt.

Geluid van een struisvogel

Struisvogels zijn geen echte herrieschoppers. Het mannetje en vrouwtje kunnen wel geluid maken, dat is sissend, snuivend en fluitend. Bij gevaar en bij de balts zijn ze wel heel goed hoorbaar dan kunnen ze een geluid maken die te vergelijken is met de brul van een leeuw.

Struisvogel mannetjes zijn versierders

Als de paringstijd is aangebroken dan probeert de man een vrouwtje te versieren met een paringsdans. Dit noemen we balts. Ook vechten de mannetjes met elkaar om een vrouwtje te kunnen versieren. Om nou te zeggen dat het mannetje tijdens het versieren spontaan een cadeautje aan het vrouwtje geeft is overdreven maar het vrouwtje begint er wel om te bedelen. Het gaat dan om baltsvoer wat ze van het mannetje wil hebben. Dat voer zorgt voor extra energie. Het mannetje is bij het versieren niet snel tevreden, hij kiest niet voor 1 vrouwtje maar wil gelijk een harem scoren wat bestaat uit minimaal 2 tot maximaal 18 vrouwtjes. Eén vrouwtje is dan de baas, zij gaat de eerste eieren leggen in een gezamenlijk nest. De andere vrouwtjes broeden niet op het nest maar leggen wel eieren in het nest. Zo kunnen er meer dan veertig eieren in het nest liggen. Dat kan oplopen tot een veel hoger aantal. Omdat de broedende struisvogels vaak niet meer dan 20 eieren kunnen bedekken komt het meeste van de eieren niet uit. Samen met het mannetje zal het vrouwtje wat de baas is de eieren uitbroeden. Er is dan een eerlijke taakverdeling, het mannetje gaat 's nachts broeden. Komt een roofdier in de buurt van het nest dan legt de broedende struisvogel de nek op de grond. Zo is de kans groter dat het roofdier de struisvogel niet ziet.

Struisvogel verdediging

Struisvogels verdedigen zich op verschillende manieren. Hard wegrennen en dan bedoelen we flink hard. Met hun lange poten kunnen ze een snelheid bereiken van 70 kilometer per uur. Met dezelfde lange poten kunnen ze ook trappen om zich te verdedigen. Voor deze trappen moet je uitkijken, die zijn zo krachtig dat ze je been kunnen breken. Ook een verdedigingstechniek, ze gaan verstoppertje spelen en verbergen zich.

Struisvogelboerderijen

Op een struisvogelboerderij worden struisvogels gefokt. De struisvogels zorgen voor vlees, veren en eieren. Het vlees is voor de verkoop net als de veren waar luxe kleding en tooien van kunnen worden gemaakt De eieren zijn eetbaar en van de huid kan soepel leer gemaakt worden. In Nederland zijn ook struisvogelboerderijen. Bij sommige boerderijen is het mogelijk om een excursie te doen. Zo is te zien hoe het op een struisvogelboerderij werkt.

Struisvogelrace

Net als een paardenrace worden er struisvogelraces gehouden, ook in Nederland. De Partij voor de Dieren ziet het als dierenmishandeling en laat vaak protesten horen en zien.

Struisvogelpolitiek

Dankt zijn naam aan het niet kloppende verhaal dat struisvogels hun kop in het zand steken. De naam heeft de volgende betekenis: Iemand die de (harde) waarheid niet wil zien en van eventuele problemen denkt dat ze niet bestaan. Denk en gedraag je je op deze manier en pak je eventuele problemen niet aan dan zullen ze alleen maar groter worden.
struisvogel

struisvogels

struisvogel in wildernis

baby struisvogels

struisvogel in dierenpark

jonge struisvogel op struisvogelboerderij


home © plaatjespret.nl - leuke struisvogel plaatjes