leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke snoep plaatjes

Om van te snoepen, leuke plaatjes die alles met snoep te maken hebben.

Wat is snoepgoed

Net als de woorden snoep, suikergoed, suikerwaren en zoetwaren is snoepgoed een naam die we algemeen gebruiken voor lekkernijen waar suiker als meeste in zit. In snoep zitten ook andere stoffen maar suiker noemen we het hoofdbestanddeel. Het gemiddelde snoep bevat dus altijd suiker, uitzondering is suikervrij snoep waar een andere zoetstof in zit als vervanging van suiker.

Allerlei soorten snoep

Er bestaat heel veel snoep, enkele voorbeelden die je o.a. bij Jamin of andere snoepwinkels kunt kopen zijn: Drop, chocolade, zuurtjes, spekjes, kauwgum, lolly's, pepermunt, salmiak snoepjes, suikersnoep en suikervrij snoep.

Is snoepen gezond

Het antwoord daarop is kort, nee, want snoep bevat doorgaans veel suiker waardoor teveel snoep je ook dik maakt. Behalve dat is snoep ook slecht voor je tanden, heb je gesnoept? Poets dan gelijk je tanden.

Snoep wat wel gezond is

Jaren geleden was er reclame die aandacht vroeg voor het betere snoepen.
 • 'Snoep verstandig, eet een appel'
 • Naast appels zijn er natuurlijk meer soorten fruit te bedenken waar we van kunnen 'snoepen'. Perziken, druiven, aardbeien, sinaasappels, bananen, ananas, kiwi etc.

  Kermis snoep

  Het snoep wat je op de kermis kunt kopen is vaak groter dan het snoep wat ze in snoepwinkels aanbieden. Daar zit een duidelijk idee achter. Hoe groter het snoep, hoe meer het opvalt waardoor de verleiding groot is om het te kopen. Vaak staan de snoep aanbieders op de kermis ook in kramen die een opvallende naam hebben zoals 'oud hollandse gebakskraam'. Deze kramen vallen ook meteen op, ze zijn door de kleuren van het snoep opvallend kleurrijk.

  Halalsnoep

  Iedereen eet snoep, ook moslims. Alleen eten moslims niet hetzelfde als christenen. Het eten van varkensvlees is volgens de Koran (een heilig boek voor moslims, een beetje te vergelijken met de christelijke bijbel) verboden. In snoep zit gelatine, een bindmiddel gemaakt van slachtafval zoals huiden van runderen en varkens. Daar dacht een snoepmaker in Nancy, Frankrijk goed over na. Sinds jaren verkoopt hij snoep met andere ingredi├źnten waar geen varkensproducten in zitten.

  Is het woord snoep oud?

  Het woord snoep is eigenlijk heel gewoon, we weten de betekenis en ook precies wanneer we het woord kunnen gebruiken. Is dat altijd zo geweest? Het antwoord is nee, het eerste gebruik van dit woord gaat wel een heel eind terug in de tijd. Dat was in de 16e eeuw.
  snoep

  snoepgoed

  suikergoed

  verstandig snoepen


  home ┬ę plaatjespret.nl - leuke snoep plaatjes