leuke plaatjes

leuke kerst plaatjes
arrenslee
kerstbal
kerstbeer
kerstboom
kerstcadeau
kerst elf
kerstengel
kersthulst
kerstkaars
kerstkrans
kerstman
kerstmuts
kerst pinguin
kerstsok
kerststal
kerstster
kerststok
kerststrik
kerstverlichting
rendier
sneeuwpop
sneeuwvlok

leuke kerstkaart plaatjes
bon noel
buon natale
feliz navidad
frohliche weihnachten
fijne kerst
fijne kerstdagen
gezellige kerst
kerstdiner
klassiek
leuk
leuke kerstdagen
merry christmas
modern
mooi
nostalgisch
origineel
religieus
voor kinderen
winter

Leuke sneeuwvlok plaatjes

Als er sneeuwvlokken uit de lucht vallen dan sneeuwt het. En dat is wat veel mensen graag zien met Kerst. Een witte kerst met binnen veel warmte en gezelligheid en buiten een mooie wit besneeuwde natuur. Het is het ideale plaatje van Kerst zoals het zou moeten zijn. In Nederland maken we het helaas niet vaak mee, dat komt door ons klimaat waardoor we hier niet iedere winter sneeuw zien.

Witte of groene kerst

De mensen die op radio, tv en in kranten ons weer voorspellen hebben het met de weersvoorspellingen voor de kerstdagen over een witte of groene kerst. Hebben ze het over een witte kerst dan gaat er sneeuw vallen, bij een groene kerst blijft de kleur van de natuur zoals deze is, dat noemen we dus groen. Dan wordt de natuur niet bedekt met een mooie laag witte sneeuw. Het is anders als je met de kerstvakantie op wintersport gaat, dat is dan naar plaatsen die in het buitenland hoger in de bergen liggen. Daar heb je in de kerstperiode, dus ook met Kerst, bijna altijd sneeuw.

Wat is een sneeuwvlok

Als het in de lucht koud is, rond 12 graden onder nul, en het waait, dan komen ijskristalletjes tegen elkaar en gaan ze aan elkaar kleven, dat is een sneeuwvlok. Een sneeuwvlok is dus eigenlijk een groepje ijskristallen die op sterretjes lijken. Als heel veel sneeuwvlokken naar beneden vallen dan sneeuwt het. Dat kan een beetje zijn maar ook zorgen voor centimeters sneeuw. De natuur ziet er dan prachtig uit, bedekt onder een witte deken van sneeuw. Maar al dit winterse natuurschoon kan ook voor overlast zoals gladheid zorgen.
sneeuwvlok

sneeuwvlokje


home © plaatjespret.nl - leuke sneeuwvlok plaatjes