leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke ridder plaatjes

Een ridder is een soort middeleeuwse soldaat. Om ridder te worden moest je zeker niet bang zijn, die moest een eed afleggen om te beloven dat hij altijd trouw bleef aan zijn koning en vaderland. Ridders vochten veel. Er zijn mooie verhalen te lezen over de middeleeuwse riddertijd, over deze dappere vechters, Merlijn en koning Arthur.

De legende van Koning Arthur

Rond het jaar 1138, dat was de 12e eeuw, begon Geoffrey of Monmouth, een schrijver die over geschiedenis schreef, over de legende. Het verhaal gaat over Koning Arthur, de tovenaar Merlijn die Arthur, samen met de Ridders Van De Ronde Tafel beschermde. De Britse koning werd hierdoor wereldberoemd. Er zijn ook films gemaakt over deze legende.

Ivanhoe

Is een historische roman die is geschreven door Sir Walter Scott. De schrijver vertelt in de roman over de 12e eeuw, de tijd van kruistochten, de riddertijd. De tijd dat Richard I Leeuwenhart koning was van Engeland. in 1958 werd een Brits-Amerikaanse televisieserie gemaakt op basis van deze roman. De Britse acteur Roger Moore speelde Sir Wilfred of Ivanhoe. Het was de eerste hoofdrol voor Moore, die het in alle volgende jaren zeker niet slecht deed. Hij speelde in series en werd daarna nog beroemder doordat hij in een aantal bioscoopfilms James Bond speelde.

Ridderfeestjes, de leukste tips

Ga je een ridderfeest vieren en ben je nog op zoek naar bruikbare tips om dit feest te organiseren? Bekijk de onderstaande tips.

Lekkere ridder hapjes en drankjes

Natuurlijk wel een beetje aangepast aan het stoere gedrag van ridders. Helaas kunnen we het echte eten wat ridders in de riddertijd hadden niet meer als tip geven. Dat oorspronkelijke eten van destijds is inmiddels heel ver over de houdbaarheidsdatum. Maar met deze smakelijke tips zullen alle aanwezige ridders ook tevreden zijn. Het is heel simpel, je kunt bijvoorbeeld denken aan chips en patat of andere lekkere snacks. In de riddertijd waren er niet veel etiquette als het om voorschriften ging hoe je als ridder netjes moest eten. Voor de moderne riddertjes is het niet anders. Lekker eten bij een ridderfeestje? Prima, maar dan wel alles met je handen. En bordjes? No way! Alles op een tafel die bedekt is met een plastic tafelkleed, daarop alles wat eetbaar is, maar los! Zeker niet op bordjes, schoteltjes of andere geschikte onderleggers. Hebben de riddertjes op die leeftijd veel fantasie? Dan verzinnen ze o.a. het varken aan het spit er maar bij. Dat zou je eventueel nog extra kunnen aanmoedigen door bijvoorbeeld een eenvoudige poster of afbeelding waarop een dergelijk warm varkentje staat te plaatsen in de ruimte waar je het ridderfeestje geeft.

Om lekkere ranja te maken kun je met siroop blokjes invriezen die je daarna in een bokaal o.i.d. op tafel zet. Even een geheimpje onder ons, dat mag uiteraard uit bekers gedronken worden, laten we vooral niet teveel gaan eisen van de kleine riddertjes.

pijl ridderfeest artikelen

Ridderfeest feestartikelen

Zo zijn er meer niet al te dure gerelateerde feestartikelen te vinden waardoor de aanwezige kids zich nog meer ridder voelen. Een leuke tip wat feestartikelen betreft is: 1001feestartikelen.com. Je kunt het zo gek niet bedenken, daar vind je werkelijk alles wat je voor een feest en kinderfeest nodig hebt.

Hier vind je de ridderfeest artikelen

Actief ridderfeest vermaak

Ridders zijn graag actief tijdens het feest. Misschien zijn ze groot genoeg om een zwaardgevecht te houden? Niet echt natuurlijk maar meer een beetje zoals luchtgitaar spelen, doen alsof. Misschien hun je daar nep zwaarden voor kopen of zelf maken als je handig bent. Om ongelukken te voorkomen is het misschien mogelijk om ze van zacht materiaal te kopen of maken. Natuurlijk zijn er ook kinderspelletjes die te maken hebben met ridders. Dit zijn een paar suggesties, in feite 1 spel maar met 2 varianten:

 • Laat de ridders zoeken naar een drakenei. Om in het spel te komen vertel je eerst een kort verhaaltje over een koning, koningin, prins of prinses. Ze hebben dringend hulp nodig. Ze weten dat er heel snel een gevaarlijke draak geboren gaat worden uit een drakenei, dat mag natuurlijk niet gebeuren! Plaats een aantal gekleurde eieren en één gouden ei in huis of buiten, bijvoorbeeld in de tuin. Deze moeten gevonden worden door de kinderen want die hebben ze nodig. Zet tijdens het spel ongemerkt cadeautjes op tafel. Na afloop van het eieren zoeken moeten de kinderen de cadeautjes die op tafel staan betalen met hun gevonden eieren. Hou enkele eieren achter de hand voor de kinderen die geen eieren hebben gevonden. Het kind wat het 'gouden ei' heeft gewonnen is de winnaar van het spel. Er ligt een 'speciaal cadeau' te wachten voor de winnaar, waarbij je kunt kiezen of je dat zo geeft of dat de winnaar het moet zoeken. Bij de laatste keus is het verstandig om dat cadeau nog niet te verbergen, dat doe je pas als alleen de winnaar gaat zoeken. Het laatste zal het geduld op de proef gaan stellen, misschien is het gedurende de eerste zoektocht van de andere kids leuk om de winnaar iets anders te laten doen. Het andere moet natuurlijk net zo leuk zijn als het 'gewone' zoeken.

 • Een variant op dit zoekspelletje heeft ook te maken met een drakenei. De ridders zitten in een kringetje en geven gekleurde ballonnen aan elkaar door. Niet zomaar ballonnen, dat is niet spannend voor een ridder. Nee, in deze ballonnen zitten 'gouden' munten. Tijdens het doorgeven horen de ridders muziek, misschien met enig up-tempo? Het versnellen van de hoorbare muziek laat de spanning extra toenemen want wanneer stopt de muziek? Dat is het grote spannende raadsel van dit spelletje. Als de muziek stopt mag de ridder die de ballon in handen heeft de ballon laten knallen, de ingesloten 'gouden' munt is dan voor hem. Met deze munt kan de ridder een klein cadeautje kopen wat bij het feest aanwezig is. Wie als laatste over is, is de winnaar. De winnaar kan uiteraard, net als de andere kinderen, wat kopen met de munt.
 • Harnas informatie en harnas plaatjes

  Wil je meer weten over de harnassen van ridders en bijbehorende harnas plaatjes zien? Klik links in het menu op informatie, dan kom je op de informatie plaatjes pagina. Onder de H plaatjes kun je harnas aanklikken.
  ridder

  ridder-op-paard

  ridder met zwaard en schild

  middeleeuwse ridder

  riddertoernooi

  ridders van de ronde tafel  home © plaatjespret.nl - leuke ridder plaatjes