leuke plaatjes

leuke kerst plaatjes
arrenslee
kerstbal
kerstbeer
kerstboom
kerstcadeau
kerst elf
kerstengel
kersthulst
kerstkaars
kerstkrans
kerstman
kerstmuts
kerst pinguin
kerstsok
kerststal
kerstster
kerststok
kerststrik
kerstverlichting
rendier
sneeuwpop
sneeuwvlok

leuke kerstkaart plaatjes
bon noel
buon natale
feliz navidad
frohliche weihnachten
fijne kerst
fijne kerstdagen
gezellige kerst
kerstdiner
klassiek
leuk
leuke kerstdagen
merry christmas
modern
mooi
nostalgisch
origineel
religieus
voor kinderen
winter

Leuke rendieren plaatjes

Rendieren en kerst elfen helpen de kerstman. Een rendier is een zoogdier die op een hert lijkt. Dankzij hun hulp lukt het de kerstman ieder jaar om op kerstavond de kerstcadeaus op tijd bij alle kinderen te krijgen.

Rendieren voor de arrenslee van de kerstman

De kerstman heeft geen paarden voor zijn arrenslee. Hij heeft rendieren, geen gewone, maar rendieren die kunnen vliegen. Als ze voor de arrenslee staan en gaan rennen zie je dat ze opstijgen. Zo vliegen ze met grote snelheid over de hele wereld met de kerstman en de cadeaus op de arrenslee. De kerstman weet precies hoe hij de rendieren moet laten vliegen om naar de juiste huizen te gaan. Daar wonen de kinderen waar hij via de schoorsteen de kerstcadeaus onder de kerstboom legt of in de kerstsokken doet.

Santa claus en zijn rendieren

In Amerika noemen ze de kerstman santa claus. Hij woont op de noordpool en heeft de rendieren Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder en Blitzen. Later kwam er nog een rendier bij, dit bekende rendier heet Rudolph. Hij wordt een beetje gezien als de leider van de rendieren van de kerstman. Rudolph is herkenbaar aan zijn rode neusje. Daar werd toen ook een bekend kerstliedje over gemaakt in Amerika, wat we hier ook goed kennen, "Rudolph the Red-Nosed Reindeer".
rendier


home © plaatjespret.nl - leuke rendieren plaatjes