leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke pinguins plaatjes

Een pinguin is een vogelsoort die vooral herkenbaar is door zijn manier van waggelen en de vleugels die strak langs het lijf zitten. Dit zorgt voor een leuk gezicht als we naar pinguins kijken.

Zuidpool

Veel pinguins leven op de koude Zuidpool. Vanwege het koude en gure klimaat op de Zuidpool leven er geen mensen. Er zijn ook pinguins die in warmere gebieden leven, in Zuid-Afrika.

Weersbestendig

Pnguins hebben geen paraplu of windscherm om zich te beschermen tegen het slechte weer op de Zuidpool. Toch hebben ze een slimme manier gevonden om zich toch een beetje te beschermen tegen harde wind en sneeuw. Bij dat soort weersomstandigheden gaan ze dicht bij elkaar staan en draaien ze zich massaal om met hun rug naar de richting waar de wind en sneeuw vandaan komt.

Verzorging jonge pinguins

Pinguins leggen 1 of 2 eieren, dat ligt er aan welke soort het is. De ene soort legt 2 eieren in een nest van stenen terwijl de Keizerspinguin het ei op haar voeten legt. Voor het eten zorgen vader en moeder allebei. Als de jonge pinguins iets groter zijn kruipen ze bij elkaar om het lekker warm te krijgen. Vader en moeder pinguin kunnen dan op stap gaan om voedsel te zoeken.

Vijanden van de pinguin

Helaas hebben pinguins ook vijanden, niet heel veel maar dat is nou eenmaal de wet van moeder natuur. Hiermee blijft de natuurlijke balans in het dierenrijk goed. Qua afmeting is de zwaardwalvis één van de grootste vijanden van de pinguin. Hij ziet de pinguin als een lekker hapje. De skua, een vogel die daar leeft, heeft het vooral voorzien op de eieren van de pinguin. Daar komt bij dat deze vogel ook pinguinkuikentjes lust. De walrus wacht in ondiep kustwater op pinguins. Daar vangt hij ze om vervolgens op te eten. De orka is ook geen vriend van pinguins, net als de walrus vangt hij de pinguins in het kustwater. Verder moeten pinguins ook uitkijken voor haaien, zeeluipaarden en vogels zoals jagers (een vogelsoort) klepmeeuwen en reuzenstormvogels die pinguin eieren aanvallen, Gelukkig hoeft de pinguin niet bang te zijn voor mensen. Mensen komen daar niet omdat ze het veel te koud vinden.
pinguin

zwemmende pinguin

pinguinnest


home © plaatjespret.nl - leuke pinguins plaatjes