leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke papegaaien plaatjes

Een papegaai is een tropische vogel die vaak mooie kleuren heeft. De papegaai kan 75 tot 80 jaar oud worden.

Papegaai als huisdier

Veel mensen houden een papegaai als huisdier, wil je een papegaai kopen dan is het goed kijken welke dat gaat worden. Er zijn ook beschermde soorten die je niet meer kunt kopen.

Krachtige scherpe snavel

Alhoewel de papegaai een vrolijk dier is moet je toch uitkijken voor zijn snavel, daar wil je niet door gebeten worden. Een papegaai kan onzeker of bang zijn of op scherp staan als je iets hebt gedaan wat de papegaai niet bevalt. Dan kan een papegaai bijten.

Kooi

Als huisdier zit de papegaai in een grote kooi waar hij op dikke stokken kan zitten en klimmen. De papegaai speelt ook graag, het is dan ook goed om de speeltjes in de kooi steeds af te wisselen. Buiten de kooi kan de papegaai het leuk vinden om bijvoorbeeld op je schouder te zitten.

Leuke prater

Een papegaai is geen domme vogel, hij heeft het verstandelijk vermogen van een peuter. Hierdoor kan hij ook leren praten, met geduld kun je hem daar in trainen. Hij is niet in staat om alles te zeggen en spreekt ook niet alle klinkers uit. Zoek je een vogel die echt goed kan leren praten dan is een beo aan te raden. Nadeel van de beo is dat zijn ontlasting erg stinkt. Dat heeft alles te maken met wat hij eet.

Schreeuwer

Veel soorten papegaaien kun je leren praten, de dwergpapegaai kan dat niet, die schreeuwt. Daar moet je dan ook goed tegen kunnen als je besluit om een dwergpapegaai als huisdier te nemen.

Papegaai in dierentuinen

Papegaaien leven ook in dierentuinen waar ze het prima naar hun zin hebben. Papegaaien die daar op stokken zitten kunnen zich ook gaan uitsloven door kunstjes te gaan doen.

Lekker eten

Als het om de smaak gaat dan is de voeding keus van een papegaai zeker niet verkeerd. Pitten, noten, zaden en insecten worden graag gegeten, sommige papegaaien eten ook nectar. Als groente eet de papegaai verschillende soorten waaronder komkommer en peen. Een fruithapje zal ook niet opzij geschoven worden door een papegaai. Een banaan, peer, appel en aarbei smaken de papegaai ook prima.

Rommel

Als het eten de papegaai niet bevalt dan gooit hij dat op de grond van zijn kooi. Maar daar blijft het niet bij, hij is ook in staat om het uit zijn kooi te mikken waardoor het rondom zijn kooi regelmatig flink rommelig kan zijn.
papegaai

Blauwe papegaai

papegaaienkooi


home © plaatjespret.nl - leuke papegaaien plaatjes