leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke paasplaatjes

Paashaas, paaseieren, paaskuikens, paasmandjes, het hoort bij Pasen. Bij plaatjespret vind je ook plaatjes die alles met het paasfeest te maken hebben.

Wat is Pasen

Pasen is een lentefeest. Bij het christelijke geloof viert men dat Jezus is opgestaan uit de dood. De viering van Pasen is altijd tussen 22 Maart en 25 April. Ook de maan heeft met de datum van de viering te maken. Het feest begint op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. het kan gebeuren dat deze eerste volle lente maan op een Zondag valt, dan begint het paasfeest de volgende Zondag. De vastentijd heeft ook met de viering te maken. Dit is de periode van 40 dagen voor de Pasen, het vasten begint na carnaval.

Wat is de vastentijd

Na de uitbundige viering van carnaval begint de vastentijd. Deze periode duurt tot het Paasfeest. Vasten is het gedurende een aantal dagen minder eten en drinken om tot bezinning te komen. Op Aswoensdag begint het vasten wat gezien kan worden als de voorbereiding van het paasfeest. Het aantal dagen in de periode tussen carnaval en Pasen is meer dan 40 dagen maar op Zondagen vasten christenen niet. Zodoende komt de vastentijd uit op veertig dagen. Bij de bezinning is het de bedoeling om na te denken over het woord van God zoals het in de bijbel is beschreven.

Vasten volgens de Katholieke kerk

Het Katholieke geloof kent meerdere varianten van vasten zoals één volledige maaltijd per dag. Vaste dagen om te vasten zijn Aswoensdag en Goede vrijdag. Op deze 2 dagen en de volgende vrijdagen in deze periode eet men geen vlees. De bisschoppen van de Katholieke kerk kunnen vanuit de bisschoppenconferenties ook alternatieve vormen van vasten voorstellen zoals werken op basis van liefdadigheid en het oefenen van vroomheid. Ook kan er als alternatief vasten gekozen worden voor het stoppen met roken, het kijken naar tv, snoepen en alcohol drinken. Mooie bijkomstigheid is dat de geldbesparing vaak naar goede doelen gaat.
paasplaatjes

paasfeest


home © plaatjespret.nl - leuke paasplaatjes