leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke neushoorn plaatjes

De neushoorn is een zoogdier en spijtig genoeg ook een bedreigde diersoort. Neushoorns leven in Afrika en Zuidoost-Azië

Meer waard dan goud

De hoorn die op de kop van de neushoorn zit is de belangrijkste reden dat de neushoorn begint uit te sterven. De hoorn wordt voor allerlei zaken gebruikt. In een groot land als China maakt men er medicijnen van. In andere landen maakt men er dure spullen maar ook messen van. Door deze industrie is het aantal neushoorns inmiddels terug gelopen tot ongeveer 16000 stuks.

Neushoorn voedsel

Grazen, dat doet de neushoorn het liefst. Maar ook het smakelijk peuzelen van bladeren en takken van bomen en het smullen van bessen bevalt ze goed.

Neushoorn kenmerken

Opvallend is de hoorn, deze groeit 7 centimeter per jaar. Om de groei binnen de perken te houden schuurt hij de hoorn regelmatig af aan boomstronken. Jonge neushoorns hebben bij hun geboorte nog geen hoorn. De neushoorn kan tegen een stootje en heeft een dikke huid van ruim 2 centimeter. Hun lengte kan oplopen tot ruim 4 meter en nee, neushoorns zijn geen lid van een dieet club. Natuurlijk hebben ze wel een goed eetpatroon maar als we naar hun gewicht kijken dan vallen ze zeker in de zwaargewicht klasse. De neushoorn kan 3600 kilo wegen. De baby neushoorn weegt bij de geboorte al 60 kilo. De neushoorn is dan wel een zwaargewicht maar is ondanks zijn gewicht best snel. Op topsnelheid haalt de neushoorn een snelheid van 40 kilometer per uur. Ze hebben een goede neus en kunnen daarmee een mens die op een kilometer afstand staat al ruiken. Het is fijn dat ze goed kunnen ruiken want hun ogen zijn slecht. Als iets in zijn buurt zou zijn dan moet de neushoorn tot 10 meter dichtbij komen om te zien wat het nou eigenlijk is wat hij ziet.

Neushoorns in dierentuin

In dierentuinen verzorgen ze de neushoorns goed en hopen ze te voorkomen dat neushoorns helemaal uitsterven. We verwachten dat een dierentuin een veilige omgeving voor de neushoorns is, helaas is dit niet altijd het geval. In 2017 gebeurde dit verschrikkelijke in een Franse dierentuin. Stropers hebben er in de nacht een 4 jaar oude neushoorn doodgeschoten en met een kettingzaag de hoorn van de neushoorn verwijderd. De waarde van een hoorn van de neushoorn schat men tussen de 30000 en 40000 euro. Deze neushoorn met de naam Vince is geboren in Nederland en kwam uit Burgers Zoo naar Frankrijk om voor nageslacht te zorgen. Het is de eerste keer in Europa dat stropers het op deze manier hebben gedaan, laten we vooral hopen dat dit gelijk de laatste keer is.
neushoorn

bedreigde neushoorns

jonge neushoorn

home © plaatjespret.nl - leuke neushoorn plaatjes