leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke muizen plaatjes

Muizen zijn knaagdieren. Ze worden als huisdieren gehouden maar komen ook in huizen voor waar ze een muizenplaag kunnen veroorzaken. Ze kunnen door de kleinste gaatjes kruipen en zitten het liefst in holletjes. Daarnaast zijn ze ook concurrenten van de konijnen als het om voortplanting gaat. Konijnen kunnen het snel maar vergis je niet in de huismuis. Ook die kan binnen de kortste keren zorgen voor heel veel baby muisjes. De huismuis lust er het hele jaar wel pap van. De vrouwtjes hebben het daardoor ook niet makkelijk. Zij kunnen tussen de 5 en 10 keer per jaar babytjes krijgen. Ze zijn 19 tot 21 dagen zwanger en bevallen dan van 4 tot 9 baby muisjes per keer. Met een rekensommetje kunnen we makkelijk uitrekenen hoeveel dat er maximaal per jaar zijn. Maximaal 10 keer per jaar zwanger en dan maximaal van 9 babytjes per keer bevallen. Dat zijn dus bij één moeder muis maximaal 90 baby muisjes per jaar! Een prestatie die een medaille waard is. En nu komt het, de baby muisjes kunnen zelf na 6 tot 12 weken ook weer voortplanten.

De bosmuis

Leeft in het wild. En is vooral 's nachts actief met voedsel zoeken. Muizen eten kleine diertjes, noten en jonge plantjes. Is daar gebrek aan dan eten muizen alles. Wat voortplanting betreft hebben de bosmuizen het veel rustiger dan huismuizen. De muizen die in het wild leven zijn daar vooral in de maanden Mei en Juni mee bezig.

Muizenplaag

Muizen kunnen een echte muizenplaag in woonhuizen veroorzaken waarbij ze behoorlijke schade aan kunnen richten. Met hun kleine knaagtandjes knagen ze overal aan. Om de muizenplaag te bestrijden kun je kiezen voor 2 manieren van aanpak.

 • Je zet schoteltjes met muizengif neer, dit heet muizentarwe en kun je in dierenwinkels kopen. Muizen eten dit graag en worden er door vergiftigd. Kijk wel heel goed uit waar en wanneer je het neer gaat zetten. Als je andere huisdieren hebt dan mogen die er absoluut niet van eten.

 • De andere optie is de ouderwetse muizenval, een houten plankje met een klem waar een krachtige veer op zit. Ook deze kun je kopen in dierenwinkels. Je plaatst er een stukje kaas op, wat muizen ook lekker vinden, en je spant de klem zodat deze op scherp staat. Zodra de muis het stukje kaas gaat eten slaat de klem dicht en dan is het bye, bye, zwaai, zwaai, de muis is kansloos en dood.
 • Bang voor muizen

  Muizen zijn klein, bewegen heel snel, rennen alle kanten op en hebben gladde kale staartjes. Genoeg redenen, vooral voor vrouwen, om bij het zien van een huismuis gillend op een stoel of bank te springen en de man in huis te dwingen om de muis te vangen en vooral te laten verdwijnen. Je zou er als vrouw bijna over na gaan denken, als je gaat trouwen, om een dergelijke calamiteit op te nemen bij jullie huwelijkse voorwaarden.

  Wereldberoemde muizen

  Mickey en Minnie Mouse zijn getekende figuurtjes die in 1928 werden bedacht door Walt Disney. Je ziet ze in stripboeken en films.

  Muizenjacht

  Katten zijn gek op muizen, daarom gaan ze, als ze buiten zijn ook op muizenjacht. Ook in huis is een muis, als een kat hem ziet, niet veilig. Het is een kat niet zo zeer te doen om een muis op te eten maar hij zal de muis wel doden en er mee gaan spelen.

  Computermuis

  Van een totaal andere orde is de computermuis. Dit is geen dier maar een hulpmiddel voor de computer. Met de computermuis kunnen we o.a. de cursor op het beeldscherm sturen. Met een beetje fantasie vond men deze hardware op een muis lijken, zodoende kreeg het in Amerika, waar de computermuis werd uitgevonden, de naam Mouse wat bij ons muis is.
  muis

  wilde muis

  muizenjacht

  etende muis

  computermuis


  home © plaatjespret.nl - leuke muizen plaatjes