leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke lieveheersbeestjes plaatjes

Een lieveheersbeestje is een vriendelijk kevertje, rood van kleur met zwarte stippen. Als ze na het vliegen op je hand landen dan lopen ze daar gewoon op. Het lieveheersbeestje is ook heel nuttig. Hij eet graag bladluizen. En dat is nuttig omdat bladluizen schadelijk zijn. Om die reden worden lieveheersbeestjes ook ingezet als natuurlijk bestrijdingsmiddel in de bio-tuinbouw

Soorten en leeftijd

Er zijn ongeveer 60 soorten , die leven een jaar. Het verhaal dat het aantal stippen op de rug van het lieveheersbeestje aangeeft hoeveel jaar het kevertje is, is dus niet waar.

Ga lieveheersbeestjes niet pesten

Als vogels lieveheersbeestjes oppakken dan is het diertje er snel klaar mee. Om niet te eindigen als smakelijk hapje van vogels maakt het lieveheersbeestje een vloeistof die tevoorschijn komt. Deze vloeistof ruikt zeker niet lekker en smaakt bitter. Soms is de lekkere trek van vogels dan heel snel over en laten ze het lieveheersbeestje vallen. Dat is dus een kwestie van slim kunnen overleven, de natuur regelt dat prima.

Pim pam poentje

In Zeeuws-Vlaanderen heeft het lieveheersbeestje een hele andere naam, daar noemen ze het kevertje pim pam poentje.

Het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje is absoluut geen lieverdje maar een roofdiertje

Dit soort is voor de bestrijding van bladluizen naar Nederland gehaald. Wat men bij de import schijnbaar nog niet wist is dat deze soort een agressief roofdiertje is. Als hij geen luizen meer kan vinden dan gaat zijn voorkeur voor lekkere hapjes veranderen. Dan eet hij eitjes van vlinders, rupsen en zelfs andere lieveheersbeestjes. Een kwalijke zaak want dit gedrag is een bedreiging voor de soorten die van nature in Nederland leven.

Is het waar of bijgeloof

Er zijn veel verhalen over het lieveheersbeestje wat een symbool zou zijn voor allerlei gebeurtenissen. Op het gebied van geluk zegt men het volgende over lieveheersbeestjes.

 • Geelkleurige lieveheersbeestjes hebben puntjes, dat zijn er soms meer, de andere keer minder. Dit zou gevolgen hebben voor het weer en de oogst. Tel je meer dan 7 puntjes dan is het koren duur. Zijn er minder puntjes dan kun je het koren goedkoop kopen.

 • Als een lieveheersbeestje op je vliegt en vrolijk over je kruipt dan brengt dat geluk. Sla of gooi het beestje niet weg want dan gaat het geluk niet door. Je moet het lieveheersbeestje rustig tussen het groen terug zetten. Bijvoorbeeld in een plantenbak of in de tuin.

 • Maak een lieveheersbeestje niet dood. Doe je dat wel dan loop je het risico dat je in de hel komt. En niet alleen dat, het doodmaken heeft meer gevolgen. De zon zal die dag niet meer schijnen en de koeien gaan in plaats van witte, rode melk geven.
 • Aziatisch lieveheersbeestje

  pim pam poentje

  lieveheersbeestje in de natuur

  lieveheersbeestje in boom


  home © plaatjespret.nl - leuke lieveheersbeestjes plaatjes