leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke konijnen plaatjes

Een konijn is een zoogdier en geen knaagdier zoals veel mensen denken. Met hun lieve kopjes, lange oortjes en een zachte vacht hebben ze een knuffelbaar uiterlijk.

Bekende konijnen

De hele wereld kent deze verzonnen dus niet echte konijntjes, Nijntje van Dick Bruna en Stampertje, het vriendje van Bambi uit de tekenfilm van Disney.

Verschillende soorten en karakters

De bekendste soorten konijnen zijn de Vlaamse reus, de hangoor en dwergkonijnen. Bij elkaar zijn er ongeveer 47 rassen. Ze verschillen allemaal van karakter. Er zijn natuurlijk ook wilde konijnen die niet knuffelbaar zijn. Doordat ze in het wild leven zijn ze geen mensen gewend.

Verzorging van konijnen

Konijnen worden ook gehouden als huisdieren, buiten in een tuin maar ook binnen. Voordat je een konijn koopt moet je wel goed nadenken wat daar allemaal bij komt kijken. Konijnen hebben een goede verzorging nodig.

Wat heb je nodig

 • Ruimte dus een ruim hok met een ren. Een ren is de buitenruimte van gaas die aan het hok vast zit.

 • Vloerbedekking voor op de bodem van het hok, voorbeelden zijn stro en vlas

 • Een bakje of flesje waar het konijn uit kan drinken.

 • Een konijn speelt graag dus de aankoop van een speeltje is een goed plan

 • Leeftijd van een konijn

  Een konijn weet een goede verzorging te waarderen, doe je dat goed dan kan het 10 tot 12 jaar worden.

  Konijnen houden van gezelligheid

  Konijnen die in het wild leven doen dat in groepen. Ga je een konijn als huisdier houden dan vinden konijnen het ook leuker om samen te zijn in plaats van alleen. Het is dan aan te raden om een mannetje en vrouwtje te nemen. Wel een mannetje wat gecastreerd is of gaat worden, anders gaan ze zich gedragen op een manier waarom konijnen bekend staan. Dan heb je heel snel aanzienlijk meer dan twee konijnen. Gecastreerde mannetjes kunnen geen kleine konijntjes meer maken.

  Waar koop je een konijn

  Dit kun je altijd in een dierenwinkel doen maar let op, vaak zit daar broodfok achter en zijn die konijntjes zwak en ziek. Het is beter om naar een goede fokker te gaan of naar een konijnenopvang of een asiel, ook daar zijn konijnen in alle soorten, maten en leeftijden. Helaas zijn ze daar terecht gekomen omdat hun vorige baasjes ze niet meer wilden of konden verzorgen. Een nieuw goed huis voor deze beestjes zou fijn zijn. Vaak worden konijnen daar voor de plaatsing gecastreerd en ingeënt. Informeer daar naar als je besluit om je konijn bij een opvang of asiel te kopen.
  konijn

  hangoor

  baby konijn


  home © plaatjespret.nl - leuke konijnen plaatjes