leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke koalaberen plaatjes

Een koalabeer is een buideldier die we daarom ook buidelbeer noemen. De naam en het teddybeer-achtige uiterlijk doen vermoeden dat het een beertje is maar dat is dus niet zo. De koalabeer leeft in Australië

Schattig uiterlijk

Een koalabeer ziet er heel lief en schattig uit en lijkt daarom heel aaibaar. Maar pas op, schijn bedriegt. Die schijnbare aaibaarheid valt heel erg tegen. Daarom kun je dat aaien beter laten want een koalabeertje kan flink bijten en krabben.

Baby koalabeertje

Een pas geboren koalabeertje lijkt totaal nog niet op het uiterlijk van zijn vader en moeder. De baby is qua grootte piepklein en moet gelijk zien te overleven. In de eerste 5 minuten van het leven van een baby koalabeer moet deze een reisje maken over de buik van zijn moeder om in de buidel te komen. Lukt dat niet dan is de kleine koalabeer ten dode opgeschreven. De kale, dove en blinde baby koalabeer zit na ongeveer 6 maanden vol met haar. Na een jaar bedankt de baby koalabeer zijn moeder en vertrekt om een eigen leven op te bouwen. Als de baby koalabeer uit de buidel van zijn moeder komt dan zit hij graag op de rug van zijn moeder.

Lang slapen en eten

De koalabeer is een langslaper en slaapt 16 uur per dag. Daarnaast is het eten ook een tijdrovende bezigheid. Daar is de koala 4 uur per dag mee bezig. Het voedsel bestaat uit 6 soorten oudere eucalyptusbladeren. Deze zijn moeilijk verteerbaar. Micro-organismen in het spijsverteringskanaal van de koalabeer helpen bij het afbreken van deze bladeren. In deze bladeren zit zoveel vocht dat de koalabeer verder niet veel drinkt.

Waar leeft de koalabeer

In de eucalyptus boom waar hij kan eten. Daar blijft hij tot het voedsel in die boom op is.

Lichaamsbeweging van de koalabeer

Heel erg sportief is de koalabeer niet, hij beweegt langzaam maar kan wel goed zwemmen en klimmen.

Dagindeling van de koalabeer

Een lange slaap van maar liefst 16 uur, een smakelijk diner die 4 uur duurt en de overige 4 uur suft hij een beetje in de boom en geniet van het leven.

Vijanden van de koalabeer

De koala moet uitkijken voor de Dingo. Een dingo is een verwilderde hond die in Australië leeft. Het vermoeden is dat deze hond duizenden jaren geleden door mensen als huisdier is meegebracht naar Australië.

Koalabeer soorten

Er zijn 3 soorten die in verschillende gebieden in Australië leven. Deze leefgebieden verschillen nogal in temperatuur en dat zie je aan de dikte van de vacht. In het koudste gebied is de vacht het dikst. In het warmste gebied is de vacht het dunst.
koalabeer

moeder koala met jong op rug

koalabeer in boom

slapende koalabeer


home © plaatjespret.nl - leuke koalaberen plaatjes