leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke kikker plaatjes

De kikker is een amfibie die leeft op land en in het water. Bij de geboorte begint de kikker als eitje, veel van deze op het water drijvende eitjes bij elkaar noemen we kikkerdril. Als ze gaan groeien veranderen ze na ongeveer een week in kleine bolletjes met een staartje, dan zijn het kikkervisjes. Het kikkervisje krijgt een week of 2 verder achterpootjes en longen, hiermee is het mogelijk om op het land te ademen. Eerst heeft het groeiende kikkervisje kieuwen om onder water te kunnen ademen maar deze verdwijnen. De groei gaat verder, er komen voorpootjes en het kikkervisje begint steeds meer op een echt kikkertje te lijken. Om te kunnen groeien moet je naturlijk ook eten, het kikkertje geniet van zijn eerste lekkere hapje, insecten. Voordat de kikker volwassen is heeft hij nog een hele weg te gaan, dat duurt 2 jaar.

Paddentrek

Als padden (een kikkersoort) uit hun winterslaap komen dan trekken ze massaal naar in de buurt gelegen sloten, plassen en poelen. Het kan gebeuren dat er dan een (drukke) weg op hun route zit die ze moeten oversteken. Daarom zie je tijdens de paddentrek bij de route die de padden volgen waarschuwingsborden om te voorkomen dat de padden, bij de oversteek van de (drukke) weg, massaal worden doodgereden.

Kikkers zijn alleseters

Kikkers zijn makkelijke eters en lusten veel. Als ze klein zijn dan kunnen ze genieten van dood materiaal van planten en dieren. Ook smaakvolle algen worden dan gegeten. Als de kikkers groter worden dan breid hun menu ook uit. Lekkernijen als muggenlarven, watervlooien en eenoogkreeftjes worden aan de maaltijd toegevoegd. De volwassen kikker is een vleeseter, een echte smulpaap die dan ook smakelijk geniet van slakken, spinnen, krekels en insecten.

Vijanden van de kikker

Kikkers kunnen lekker eten maar moeten ook uitkijken dat ze zelf geen smakelijk hapje worden van hun vijanden. Kikkers staan op menulijsten van een aantal vijanden. Kikkervisjes worden graag gegeten door vissen, salamanders en libellenlarven. Volwassen kikkers zijn de smakelijke favoriet van mollen, snoeken, reigers, ooievaars, waterratten en roofkevers.

Leven als een prins

De kikker heeft zelfs de sprookjesboeken gehaald. In het sprookje: 'De prinses en de kikker' moet een prinses haar belofte nakomen en een kikker kussen die dan zal veranderen in een prins. Ondanks dat het een smerig klusje is doet de prinses het uiteindelijk. Zoals in ieder sprookje loopt ook dit goed af, de prinses en de prins worden verliefd, trouwen en leefden nog lang en gelukkig.

Kermit de kikker

De kikker Kermit is een pop die, samen met zijn vriendin miss Piggy en andere vrienden, wereldberoemd is geworden door de Muppet show van Jim Henson. Er was een tv serie van die in 106 landen en vijf talen werd uitgezonden. Ook zijn er bioscoopfilms van gemaakt. De muppets, met uitzondering van enkele poppen die in Sesamstraat spelen, zijn sinds 2004 eigendom van Disney.
groene kikker

boomkikker

kikker

kermit de kikkerhome © plaatjespret.nl - leuke kikker plaatjes