leuke plaatjes

leuke kerst plaatjes
arrenslee
kerstbal
kerstbeer
kerstboom
kerstcadeau
kerst elf
kerstengel
kersthulst
kerstkaars
kerstkrans
kerstman
kerstmuts
kerst pinguin
kerstsok
kerststal
kerstster
kerststok
kerststrik
kerstverlichting
rendier
sneeuwpop
sneeuwvlok

leuke kerstkaart plaatjes
bon noel
buon natale
feliz navidad
frohliche weihnachten
fijne kerst
fijne kerstdagen
gezellige kerst
kerstdiner
klassiek
leuk
leuke kerstdagen
merry christmas
modern
mooi
nostalgisch
origineel
religieus
voor kinderen
winter

Leuke kerstsokken plaatjes

Kerstsokken zijn lange wollen sokken met een kerstmotief. Met kerst hangen we een kerstsok niet alleen op als kerstdecoratie maar ook met het idee dat de kerstman kleine cadeautjes in de kerstsok doet. Vooral kinderen die in de kerstman geloven zijn hier dan erg mee bezig en hangen hun kerstsok bij een haard, open haard of in de kerstboom. In Nederland doen we het steeds meer, deze uit Amerika overgekomen Kerst traditie.

Warme voeten

Natuurlijk worden kerstsokken ook gebruikt om aan te trekken. Zeker met Kerst, als het koud is, zorgen deze sokken voor lekker warme voeten. Ieder jaar tegen Kerst zijn er hele leuke kerstsokken te koop.

Hoe is het kerstsokken gebruik ontstaan

Schrik niet maar toen mensen dit gingen doen had het de eerste keer helemaal niets met Kerst te maken. Het was vroeger een sinterklaas verhaal! Dat verhaal ging over een rijke man die drie dochters had. Deze dochters gingen alle drie trouwen. De vader van deze meisjes wilde een mooi cadeau voor hun huwelijk kopen, daar had hij genoeg geld voor. Tot het geld van hem werd gestolen. Zijn dochters vonden dat heel erg voor hem en hielpen hun vader met alles. Toen ze een keer een was hadden gedaan hingen ze de gewassen sokken op om te drogen. Die nacht was sinterklaas in de buurt, hij kende het verhaal van wat hun vader was overkomen. Hij vond dat zo zielig voor de man en heeft toen gouden munten in de sokken gedaan. De volgende morgen werden de sokken gevonden met dit sinterklaascadeau en kon de vader toch nog mooie cadeaus voor zijn dochters kopen. De man en zijn dochters waren zo blij dat ze dit wonderlijke verhaal ook aan andere mensen vertelden. Vanaf dat moment gingen steeds meer mensen hun sokken ophangen en hoopten dat sinterklaas ook cadeaus in hun sokken wilde doen.

Het sokken verhaal gaat naar Amerika

Vroeger verhuisden veel Nederlandse mensen naar Amerika. Zij vertelden dan ook dit oude sinterklaas verhaal. In Amerika werd sinterklaas Santa Claus en werden de sokken kerstsokken. Door onduidelijke redenen besloot sinterklaas toen zelf om zijn cadeaus niet meer in sokken te doen maar in de schoenen van de kinderen als ze een sinterklaasliedje hadden gezongen.
kerstsok

kerstsok met hond


home © plaatjespret.nl - leuke kerstsokken plaatjes