leuke plaatjes

leuke kerst plaatjes
arrenslee
kerstbal
kerstbeer
kerstboom
kerstcadeau
kerst elf
kerstengel
kersthulst
kerstkaars
kerstkrans
kerstman
kerstmuts
kerst pinguin
kerstsok
kerststal
kerstster
kerststok
kerststrik
kerstverlichting
rendier
sneeuwpop
sneeuwvlok

leuke kerstkaart plaatjes
bon noel
buon natale
feliz navidad
frohliche weihnachten
fijne kerst
fijne kerstdagen
gezellige kerst
kerstdiner
klassiek
leuk
leuke kerstdagen
merry christmas
modern
mooi
nostalgisch
origineel
religieus
voor kinderen
winter

Leuke kerstbomen plaatjes

De kerstboom is een naaldboom die we met Kerst in huis hebben. We versieren deze bomen met leuke kerstdecoratie zoals kerstballen, een piek, kerstboomverlichting, engelenhaar en meer. In de kerstperiode zien we de kerstbomen ook vaak buiten in straten, tuinen, op pleinen en in parken. In Nederland is het gebruikelijk om kerstbomen op te tuigen na 5 December, als het sinterklaasfeest voorbij is. Er zijn mensen die de kerstboom in huis laten staan tot Drie Koningen op 6 Januari.

Kerstboom traditie

Het valt niet mee om uit te zoeken waar de traditie vandaan komt en wanneer het gebruik van een kerstboom is begonnen. Daar zijn verschillende verhalen over te vinden. Deze gaan soms heel ver terug. In de negentiende eeuw, tussen 1800 en 1900, werd de kerstboom in Nederland in gebruik genomen.

Kerstbomenverkoop

Kerstbomen worden verkocht op straat, in stalletjes, op het internet, in tuincentra en in grotere warenhuizen. In December verdienen winkeliers vaak meer dan in andere maanden, dat heeft ook met Kerst te maken. Behalve kerstbomen en kerstcadeaus verkopen winkeliers ook veel kerstversiering.
kerstboom


home © plaatjespret.nl - leuke kerstbomen plaatjes