leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke kangoeroe plaatjes

De kangoeroe is een zoogdier en buideldier die in het wild alleen in Australië en Nieuw Guinea leeft.

Buideldier

Het kangoeroe vrouwtje heeft een buidel op haar buik. Aan de bovenkant van deze buidel zit een opening. Pas geboren kangoeroes zijn erg klein, een centimeter of 2. Zij blijven tot hun vijfde maand in de buidel van hun moeder waar ze ook drinken. Rond hun vijfde maand laten ze voor het eerst hun koppetje zien die uit de buidel komt. Als moeder kangoeroe dan bukt begint baby kangoeroe voor het eerst gras te eten.

Kenmerken kangoeroe

Een kangoeroe is goed herkenbaar aan zijn lange krachtige poten waarmee hij heel ver kan springen. Ook heeft de kangoeroe een lange krachtige staart waarmee hij stuurt als hij springt. De staart zorgt ook voor evenwicht.

Bedreiging voor de kangoeroe

De eerste bewoners in Australië, de Aboriginals, jaagden honderden jaren op de kangoeroe vanwege hun vlees en vacht. Verandering van het landschap waar de kangoeroe leeft zorgde voor het uitsterven van een aantal kleine kangoeroe soorten. Er kwamen Europeanen naar Australië die het boslandschap waar de kangoeroe in leeft veranderde in landschap voor veeteelt en akkerbouw. Omdat er bij dit nieuwe landschap graslandschap is trok dit weer andere kangoeroes aan die graag gras eten, de reuzekangoeroe. De boeren zien dit als een plaag en jagen daarom op de reuzekangoeroe. Daarnaast worden kangoeroes doodgeschoten vanwege hun vlees en huid voor de leerindustrie. Er zijn gelukkig ook gebieden waar ze de kangoeroe beschermen.

Uitkijken voor kangoeroes

Het is altijd uitkijken voor kangoeroes. Kangoeroes kunnen boksen. Ze kunnen met hun krachtige voorpoten en lange springpoten pijnlijke klappen en trappen uitdelen. Er is ook een waarschuwing voor verslaafde kangoeroes. Door het voeren wat toeristen (die te weinig weten van kangoeroes) doen zijn kangoeroes verslaafd geworden aan suiker. Hierdoor komen de kengoeroes naar de mensen toe om te bedelen, ze willen iets snoepen waar vooral suiker in zit. Hebben de mensen dat niet dan worden de kangoeroes kwaad en gaan in de aanval. Het advies is dan ook heel duidelijk: niet voeren!

De kangoeroe als tv ster

Van 1968 tot 1970 was deze Australische tv serie erg populair in Nederland. De hoofdrol was voor een reuzekangoeroe met de naam: Skippy de Boskangoeroe. Samen met zijn vrienden beleefde hij allemaal avonturen.
kangoeroe

vechtende kangoeroe


home © plaatjespret.nl - leuke kangoeroe plaatjes