leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke kamelen plaatjes

De kameel is een evenhoevig zoogdier, wat we ook wel hoefdier noemen. Mensen halen een kameel en dromedaris vaak door elkaar. Toch is het verschil duidelijk zichtbaar. De kameel heeft 2 bulten op zijn rug, de dromedaris maar 1.

Schip der woestijn

Is de naam die de kameel ook wel krijgt en dat is niet zonder reden. De kameel kan heel veel water drinken en slaat dat op in zijn bulten. Daardoor hoeft hij lange tijd geen nieuw water te drinken. En dat is makkelijk als de kameel een reis door de woestijn maakt. Mensen die in droge gebieden vlak bij een woestijn wonen gebruiken de kameel dan ook vaak om mensen en vracht door de woestijn te vervoeren.

Kamelenrace

Is eigenlijk een foute naam omdat deze races worden gereden op dromedarissen. In ons land kennen we de paardenraces waarbij mensen met veel geld wedden op het paard waarvan ze verwachten dat deze een race wint. De paarden worden bereden door jockeys, deze mensen zijn qua gewicht zo licht mogelijk om de paarden tijdens de races zo min mogelijk te belasten. Bij de kamelenraces is het principe hetzelfde, het gewicht van de berijders moet zo licht mogelijk zijn. Bij de kamelenraces werden om die reden kinderen ingezet om de race te rijden. Dat werd door mensenrechtenorganisaties gezien als kindslavernij. Daar werd over nagedacht, er werd een nieuw plan uitgedacht. De kamelenraces worden nu gereden met robots. Deze robots worden op afstand bedient door de echte jockeys die naast de baan rijden waar de races worden gehouden. Zo kunnen de jockeys de robots tikken met een zweep uit laten delen aan de dromedarissen om de dieren aan te sporen om harder te lopen.
kameel

dromedaris


home © plaatjespret.nl - leuke kamelen plaatjes