leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke hoorn plaatjes

De betekenis van het woord hoorn kan niet in twee woorden worden samengevat. In de Nederlandse spreektaal heeft hoorn veel meer betekenissen. Hoorn is bijvoorbeeld een leuke stad in Noord-Holland en een toeter. Een hoorn van een dier is totaal anders, een voorbeeld uit de mythologie is de hoorn van een eenhoorn.

Hoorns van dieren, hoorn van neushoorn

 • Deze hoorns zijn harde onbeweeglijke uitstekels aan beide kanten van de kop van bepaalde dieren. Ze zijn puntvormig en kunnen worden gebruikt om te verdedigen of om aan te vallen. Dat willen we niet meemaken omdat ze ons stevig tot zwaar kunnen verwonden.

 • De neushoorn is niet zo blij met de hoorn die op de voorkant van zijn kop zit. Deze wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde van het land waar de neushoorn leeft. De hoorn wordt vermalen tot stof die in geneesmiddelen gaat. Voor stropers, jagers zonder vergunning, is dit een illigale manier om snel geld te verdienen. Ze schieten neushoorns dood, halen de hoorns van de kop af en verkopen deze voor veel geld.

 • Telefoonhoorn

  Dit is het deel van een telefoon waar we door spreken en luisteren tijdens een telefoongesprek. In moderne toestellen zit het in één telefoontoestel. Hiervoor was het een deel wat via een draad was verbonden met het ander stuk van de telefoon. Hierop zat een draaischijf met openingen. Onder deze draaischijf waren de nummer o t/m 9 leesbaar. Met je vinger kon je een nummer kiezen en via één van de gaatjes één voor één een nummer draaien tot je alle nummers bij elkaar had om het gewenste telefoonnummer te bellen. Daarvoor zat de telefoon nog anders in elkaar. We noemen telefoneren ook bellen, dat woord is ontstaan door de naam van de uitvinder van de telefoon, de Amerikaanse Alexander Graham Bell. Het duurde even voordat hij ontdekte dat de door hem ontworpen telefoon ook echt werkte. Er moest eerst een ongelukje gebeuren. Er viel een flesje met vloeistof om, daarom riep Bell een andere persoon die in een andere kamer was. Deze hoorde het geroep van Bell niet maar kwam wel gelijk. Dat bleek de verrassende ontdekking te zijn dat de telefoon van Bell echt werkte.

  Hoorn en alpenhoorn, blaasinstrumenten

  Deze hoorn heeft een belangrijke functie gehad. Vroeger werden hoorns gebruikt bij de jacht maar ook om signalen door te geven. De hoorn en hoorn varianten worden o.a. door professionele symfonieorkesten gebruikt. . Het muziekinstrument valt onder de familie van koperblazers. In Alpenlanden zoals Zwitserland en Oostenrijk vind je de alpenhoorn, een houten blaasinstrument met een lengte van ongeveer 4 meter.

  Hoorn des overvloed

  Is een historisch en bekend voorwerp uit de Griekse mythologie. Volgens deze godenverhalen is de hoorn van de geit Amaithea. Deze zoogde Zeus de oppergod, gaf hem melk op het eiland Kreta. Daar was Zeus heel dankbaar voor. Hij gaf de geit een sterrenbeeld aan de hemel en een ander mooi cadeau. Een speciale hoorn. Deze gaf veel overvloed. De geit kon als houder van de hoorn werkelijk alles wensen. Al het gewenste werd door de hoorn gegeven.

  Scheepshoorn

  Een scheepshoorn is een scheepstoeter die schippers op schepen gebruiken. Via de hoorn 'praten' ze met elkaar. Een aantal geluidsseinen hebben een speciale betekenis.

 • 1 korte geluid stoot van ongeveer 1 seconde = "Ik ga stuurboord (rechts) uit"

 • 2 korte geluid stoten van ongeveer 1 seconde per stuk = "Ik ga bakboord (links) uit".

 • 3 korte geluid stoten van ongeveer 1 seconde per stuk = "Ik sla achteruit".

 • 4 korte geluid stoten van ongeveer 1 seconde per stuk = "Ik kan niet manoeuvreren".

 • 1 lange geluid stoot van 4 tot 6 seconden ="Attentie"

 • Een langere reeks van korte geluid stoten van ongeveer 1 seconde per stuk = "Er is dreigend gevaar voor een aanvaring".

 • Een herhaling van lange geluid stoten = een noodsein.

 • Als er ononderbroken minimaal 15 minuten een kort - lang geluidssein hoorbaar is dan is dat een gevaar teken met de "Blijf weg" melding. In de buurt varende of liggende schepen die dit geluidssein overnemen moeten zelf zo snel mogelijk uit de gevarenzone verdwijnen. Er is sprake van een "blijf weg" situatie als er gevaar dreigt dat een stof kan vrijkomen die gevaarlijk is voor de volksgezondheid.
 • hoorn

  alpenhoorn

  hoorn des overvloed

  oude telefoon met aparte telefoonhoorn

  hoorn van neushoorn

  alpenhoorn blaasinstrument


  home © plaatjespret.nl - leuke hoorn plaatjes