leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke honkbal plaatjes

Honkbal is een balsport die o.a. in Amerika, Canada en Mexico erg populair is. In Amerika spelen miljoenen mensen honkbal. Verder is de sport ook populair op de Caraïbische eilanden en in grote delen van Azië. In Nederland is honkbal minder populair, hier beoefenen ongeveer 25000 tot 30000 mensen de honkbalsport. Een bekende Nederlandse honkbalclub is het Rotterdamse Neptunus.

Honkbal wedstrijden

In de honkbal competitie spelen 2 teams van verschillende honkbalclubs wedstrijden tegen elkaar. Elk team heeft 9 spelers die op bepaalde plekken in het honkbalveld staan. Deze honkbalvelden zijn speciaal ingericht voor de honkbalsport.

Het honkbalspel

Om het spel te spelen gebruiken de teams een speciale honkbalknuppel, een honkbal en speciale handschoenen om de geslagen ballen te kunnen vangen. Een honkbalknuppel is gemaakt van hout of aluminium, de knuppel is aan de bovenkant breder dan aan de onderkant. De bedoeling van het spel is dat het team wat aan slag is de honkbal met de honkbalknuppel zo ver mogelijk het honkbalveld in slaat. Het andere team, wat in het veld staat, moet zorgen dat het aan slag zijnde team zo min mogelijk punten verdient.

Honkbalkleding

Honkbalspelers dragen speciale kleding, schoenen en een helm. Dat laatste is zeker niet voor niks, de hard geslagen honkbal kan een grote snelheid bereiken, deze wil je niet tegen je hoofd krijgen.

Honkbal handschoenen

Bestaan uit verschillende materialen. Eerst werden ze alleen van leer gemaakt met een wollen vulling, nu zijn ze steeds vaker van ander materiaal. Honkballers dragen tijdens het honkbalspel verschillende soorten handschoenen, deze zijn afhankelijk van de plaatsen die de spelers in het honkbalveld hebben. De handschoenen moeten ook bescherming aan de handen bieden, vooral bij het vangen van de geslagen honkballen kunnen deze, door hun snelheid, hard aankomen. Daardoor kunnen verwondingen aan de handen ontstaan.
honkbal

honkbalknuppel

honkbal handschoen


home © plaatjespret.nl - leuke honkbal plaatjes