leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke honing plaatjes

Honing wordt gemaakt door honingbijen. De bijen verzamelen necctar uit bloemen en zetten dat om naar honing. De smaken van honing verschillen, dit komt grotendeels door de verschillende bloemsoorten waar de bijen de nectar uit halen. Honingbijen hebben het druk met het maken van honing. De haalbijen halen de nectar op en brengen deze naar de bijenkast In de bijenkast of bijenkorf zijn werkbijen actief om een honingraat te maken. Deze bestaat uit zeskantige cellen. Een bijenvolk maakt ongeveer 30 kilo honing per jaar.

Imker

Een imker is bezig met de bijenteelt. Dit wordt vaak gedaan om honing en bijenwas te krijgen. Imkers doen dit met 2 honingbij soorten. Om de honing uit de bijenkast te krijgen haalt de imker de ramen waar de honing in zit uit de kast. Na het wegsnijden van de wasdekseltjes worden de ramen met de open honingraat in een centrifuge gehangen. Deze centrifuge heet honingslinger, deze slingert de honing uit de ramen, heel toepasselijk heet deze honing slingerhoning. Hierna gaat de honing door een zeef. Verder is er ook raathoning, brokhoning en crèmehoning.

Honingsoorten

Afhankelijk van de smaak, geur, kleur en plantsoort waar de nectar vandaan komt maken honingbijen verschillende honingsoorten zoals linde, lavendel, rozen, heide, koolzaad, klaver, kastanje, rozemarijn en tijmhoning.

Winnie de poeh en honing

Als er één beertje gek is op honing dan is dat Winnie de Poeh. Waar je dit bekende Disney figuurtje ook ziet, als hij eet dan smult hij van een pot die vol zit met honing.
honing


home © plaatjespret.nl - leuke honing plaatjes