leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke hippies plaatjes

Hippies waren van halverwege de jaren 60 tot halverwege de jaren 70 van de vorige eeuw actief. Het waren mensen die de wereld duidelijk wilden maken dat ze het met een aantal zaken niet eens waren. Hierdoor ontstond de hippiecultuur die flowerpower heet. De tijd van love, peace, make love, no war. De cultuur was heel herkenbaar door bonte kleuren, gebruik van bloemen, de muziek en de hippie symbolen Er zijn bekende symbolen zoals de 2 vingers waarmee de letter V leesbaar werd, dit stond voor het woord victorie, overwinning. Daarnaast waren er meer die we nu nog steeds kennen als de hippie symbolen uit die tijd. Halverwege de jaren 70 stopte de hippietijd. Hippies hadden zich, door hun gedrag, een beetje buiten de maatschappij geplaatst. Ze werden gezien als losbandige mensen met lange haren en baarden. Ze dronken weinig alcohol maar gebruikten wel verdovende middelen omdat ze dachten dat dat goed was voor de wereldvrede. Hun kleding was sober maar qua kleur opvallend.

Hippie kleding

De kleding die hippies droegen was kleurrijk. De kleuren hadden een betekenis, de kleur violet betekende karakter, blauw stond voor geestelijke kalmte of rust, turkoois voor magie, groen voor natuur, geel voor zonlicht, oranje betekende geneeskracht en de kleur rood betekende leven.

Hippie festivals

In de hippietijd werden grote muziekfestivals gehouden. Bij het grote Woodstock festival kwamen veel meer mensen dan verwacht, 400000. In Nederland kwam een alternatief, in het Rotterdamse Kralinge bos werd in 1970 het Holland pop festival gehouden. Ondanks het slechte weer kwamen er tienduizenden mensen naar het festival. Ook in buitenlandse steden werden in de hippietijd grote popfestivals georganiseerd.

Hippiebusjes

De oude busjes van het Duitse automerk Volkswagen waren erg populair in de hippiecultuur. Een aantal hippies die zo'n busje hadden wilden ook op die manier laten zien dat ze hippies waren. De logische naam voor deze busjes is dan ook hippiebusjes.

Bekende flowerpower gebeurtenis

Niet alleen de popfestivals uit de hippietijd zijn beroemd. Ook deze gebeurtenis.

  • In 1969 was John Lennon in Amsterdam. Samen met zijn vrouw Yoko Ono sliep hij in het Hilton hotel, in suite 702. John was één van de leden van de wereldberoemde Engelse popgroep The Beatles. En ook hij was betrokken bij de hippiecultuur. Dat maakte hij met zijn vrouw duidelijk in het hotel. Kort voor ze in het hotel kwamen waren ze getrouwd. Dat zou veel media aandacht krijgen. Ze grepen het aan om hun protest tegen de Vietnamoorlog en roep om meer wereldvrede heel duidelijk te maken. Van 25 tot 31 Maart regelden ze een zogenaamde bed-in. Ze bleven al die tijd in bed. En de nationale- en internationale pers was dageijks van 's morgens 9 uur tot 's avonds negen uur welkom om te komen praten. Om hun hippie statement nog duidelijker te maken was de hotelkamer versierd met afbeeldingen van het vredesteken en teksten als Bed Peace en Hair Peace. De hippie oproep voor vrede.

  • In hetzelfde jaar hielden John en Yoko ook een bed-in in Montreal in Canada. Daar bleven ze 7 dagen in 4 verschillende kamers. De pers kon het maar niet begrijpen maar de fans van John Lennon en de Beatles vonden het een geweldige actie.
  • hippie

    hippiebusje

    bed-in van John Lennon en Yoko Ono


    home © plaatjespret.nl - leuke hippies plaatjes