leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke hekken plaatjes

 • Een hek is vaak een metalen of houten constructie die we gebruiken om een bepaald gebied af te zetten. Hierdoor is het niet meer voor iedereen toegankelijk. Bij dit soort afzettingen is het alleen toegankelijk via één of enkele ingangen waar vaak toezicht op is. Het gebruik van hekken heeft meerdere functies. Een hek kan worden gebruikt voor veiligheid en voor de afscheiding van een erf, de zogenaamde erfscheiding. Ze staan in het laatste geval bijvoorbeeld tussen of om 2 aan elkaar grenzende tuinen. Het geeft precies aan welke tuin bij welk huis hoort. Als betrokken buren zich kunnen vinden in de plaatsing, het soort hek en de hoogte dan is er geen vuiltje aan de lucht.

 • Helaas kan de plaatsing ook weleens aanleiding zijn voor onenigheid. Een hek tussen 2 tuinen hoort precies geplaatst te worden op de erfgrens, deze is vastgelegd bij het gemeentelijke kadaster van de woonplaats waar je woont. Het geeft precies de grens aan van het erf welke bij je woning hoort. Daar valt dus ook je tuin onder. Wijkt de plaatsing van een hek zonder overleg af van deze grens dan kan éen van de betrokken partijen dat zien als het onrechtmatig nemen van een stukje erf wat niet van de plaatser van het hek is.
 • Soorten hekken en het gebruik

 • Een koorhek is alleen in kerken te vinden, dit van hout of metaal gemaakte hek staat in een bepaald deel van een kerk, tussen het koor en het schip.

 • Een bouwhek wordt gebruikt bij een bouwplaats. Het hek moet voorkomen dat iedereen een bouwplaats op kan lopen. Tijdens de bouw zijn er risico's en is het verboden om de bouwplaats te betreden zonder bescherming zoals een helm, veiligheidsschoenen en soms voorgeschreven kleding.

 • Dranghekken worden gebruikt bij grote evenementen zoals festivals waar veel mensen naar toe komen. Via dranghekken kan de organisatie de grote stroom mensen naar de juiste plaatsen op een festivalterrein laten gaan. Deze hekken worden ook gebruikt bij grote optochten en demonstraties op de routes waar deze worden gehouden. Deze routes worden met dranghekken vrijgehouden voor een veilge doorstroming.

 • Een traphekje is een veilge afsluiting van een trapgat als er kleine kinderen in huis rondlopen. Dit hekje kan niet door kleine kinderen worden geopend en voorkomt dat ze van een trap kunnen vallen.

 • Hekken kunnen ook worden gebruikt om dieren in- of op te sluiten. Dat kan bij boerderijdieren maar ook bij wilde dieren die in natuurgebieden leven.

 • Een land kan een veiligheidshek gebruiken om het land te beschermen. Op veiligheidshekken worden vaak prikkeldraad of andere puntige metalen artikelen geplaatst.
 • Het hek is van de dam

  Om een weiland liggen vaak sloten. Om op een weiland te kunnen komen heeft een boer één ingang, deze ligt op een dam. De ingang wordt afgesloten met een hek. Daar komt het spreekwoord 'het hek is van de dam' vandaan. Hiermee bedoelen we: er is geen grens meer, iedereen doet maar wat die wil.

  Hekje op toetsenbord en telefoon

 • Het #-tekentje op een toetsenbord van een computer of toetsenblok van een telefoon noemen we een hekje. Bij sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram gebruiken we dit hekje direct gevolgd door een zoekwoord als zoekopdracht. Een zoekopdracht zou kunnen zijn #facebook.com. We noemen het gebruik van het #-teken direct gevolgd door een woord een hashtag. Het woord wordt dan een link naar berichten waarin dezelfde term voorkomt.

 • Het hekje op het toetsenblok van een telefoon wordt gebruikt om een bericht te openen of af te sluiten. Bij het beluisteren van ingesproken teksten in een telefoonmenu hoor je welke stappen je moet volgen om verbinding te krijgen met bijvoorbeeld een medewerker van een bedrijf of de belastingdienst. Bij een bepaald soort keuzemenu's hoor je vaak: "Sluit af met een hekje" of "Tik uw klantnummer of burgerservicenummer in en sluit af met een hekje".
 • hek

  metalen hek

  hek met love hangsloten

  tuinhek

  houten hek
  home © plaatjespret.nl - leuke hekken plaatjes