leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke handen plaatjes

Een hand is een lichaamsdeel, ieder mens heeft 2 handen, een linker- en rechterhand. Aan elke hand zitten 5 vingers, de duim, wijsvinger, middelvinger, ringvinger en de pink. Handen kunnen we eigenlijk zien als een soort gereedschap van ons lichaam omdat we heel veel met onze handen kunnen doen. We gebruiken de handen en vingers ook bij gebarentaal. Voor archeologen zijn handafdrukken ook belangrijk. Oude handafdrukken die bij archeologische werkzaamhheden zijn gevonden bevestigen dat er in het verleden mensen hebben geleefd.

Duim

De duim zit aan de buitenkant van de hand, het is de dikste, kleinste en meest beweegbare vinger. Geen enkele andere vinger kan zoveel kanten op bewegen als de duim. Als we nu onze duim omhoog steken dan vinden we iets goed. De duim draaien was in de Romeinse geschiedenis geen goed teken, dan werd iets niet goed gevonden, dat had in het Romeinse rijk vergaande gevolgen. Het betekende vaak dat verliezende gladiatoren die een gevecht hadden verloren gedood moesten worden. Dit werd in het verleden o.a. besloten in het Collossseum in Rome of een ander amfitheater waar in de tijd van het Romeinse rijk gladiatorengevechten werden gehouden. Dat was vooral voor volksvermaak. Deze wedstrijden werden bekeken door het aanwezige publiek. Bij Facebook is de duim een symbool om een 'like' te geven aan een leuk verhaal. Duim omhoog is 'like', dat vind ik leuk. Gebruik je het duim omlaag symbool dan vind je het niet leuk en 'dislike' je het.

Wijsvinger

Dat is de vinger naast de duim, de naam van de vinger zegt het eigenlijk al, deze vinger gebruiken we om iets aan te wijzen.

Middelvinger

Is de middelste vinger van onze vingers. Deze vinger gebruiken we vaak om zonder woorden te vloeken omdat we ergens boos om zijn of kwaad zijn op iemand. Als we de middelvinger opsteken dan bedoelen we de Engelse uitdrukking 'Fuck you'

Ringvinger

Deze zit naast de middelvinger. We gebruiken de ringvingers om ringen aan te schuiven. Dit kunnen trouwringen of verlovingsringen zijn. Maar ook ringen met edelstenen die we als sieraad dragen.

Pink

De pink is de kleinste vinger van een hand. Deze helpt de andere vingers om iets vast te pakken.

Gebarentaal

Is een taal voor mensen die niet of slecht kunnen horen. Mensen die slecht horen kunnen het gehoor verbeteren met een gehoorapparaat. Mensen die niet kunnen horen zijn doof maar kunnen wel 'praten' via gebarentaal. Deze taal 'spreek' je met je handen en vingers. De taal is net als andere talen alleen spreek je deze niet met je stem maar met je handen en vingers. Daarnaast maak je dan ook gebruik van je armen, je houding en de uitdrukking van je gezicht. Om gebarentaal te kunnen 'spreken' moet je wel alle gebaren leren.
hand

achter onze handen verstoppen

hand in hand

gebarentaal


home © plaatjespret.nl - leuke handen plaatjes