leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke grafiek plaatjes

Een grafiek kunnen we omschrijven als een visueel hulpmiddel waar we door begrijpelijke wiskundige beelden allerlei onderwerpen inzichtelijk kunnen maken. De basis van een grafiek bestaat uit een horzontale lijn en een verticale lijn. De horizontale lijn heet X-as, de verticale Y-as. Aan de linkerkant zijn beide lijnen met elkaar verbonden. Een diagram heeft hetzelfde doel als een grafiek maar heeft o.a. meer vormen. Diagrammen zijn mede daardoor uitgebreider te maken dan grafieken.

Hoe maak je een grafiek

Dat leer je op het vervolgonderwijs bij het wiskunde vak. Behalve grafieken maken leer je ze ook lezen en begrijpen.

Soorten grafieken en diagrammen

Er zijn allerlei soorten grafieken en diagrammen die beiden inzichten geven. Het gebruik van een bepaald soort hangt af van het onderwerp wat je in de grafiek of diagram wil laten zien. Beiden kunnen worden geplaatst in een verslag of via een powerpoint presentatie op een scherm worden getoond. De soorten diagrammen:

 • Donutdiagram.

 • Taart- of cirkeldiagram.

 • Bellendiagram.

 • Spreidingsdiagram.
 • Lijndiagram.

 • Staafdiagram, horizontaal of verticaal.

 • Gestapelde staafdiagram.
 • Legenda

  Door een legenda toe te voegen aan een grafiek of diagram kun je duidelijk maken welke betekenis de symbolen of kleuren hebben die je hebt gebruikt.

  Bedrijfsgrafiek of diagram, een voorbeeld

  De directie van een bedrijf wil graag weten hoe het met het bedrijf gaat. Hiervoor kan allerlei informatie verzameld worden, bijvoorbeeld over inkoop, verkoop, winst, verlies, ziekteverzuim, ontwikkeling personeel, voldoende baanbezetting, personele voorzieningen, bedrijfsruimte, werktijden, pauzes, productieve uren enz. Door al deze gegevens in een grafiek of diagram te plaatsen maak je op een heldere manier duidelijk hoe het met het bedrijf gaat. Per onderwerp kun je kiezen voor de meest geschikte grafiek of diagram indeling en soort.
  grafiek

  diagram

  bedrijfsgrafiek


  home © plaatjespret.nl - leuke grafiek plaatjes