leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke gothic plaatjes

Gothic is een populaire wereldwijde subcultuur waar een bepaalde groep jongeren mee bezig is. Een subcultuur is een afwijkend deel van een hoofdcultuur. Gothic is o.a. herkenbaar aan zwarte kleding en de muziek die hierbij hoort. De vrouwelijke goths gebruiken ook zwarte make-up. Goth is de naam voor de jongeren die met gothic bezig zijn.

Gothic oorsprong

De interesse in gothic ontstond in 1764 toen de eerste roman in deze stijl verscheen. In het boek was een griezelverhaal te lezen. Het zorgde in die tijd voor veel opschudding omdat het een overdreven beeld liet zien over kerk- en kasteel ruïnes, geesten, vampiers, vervloekten en grafzerken. Horror gerelateerde artikelen waar goths veel aandacht voor hebben.

Gothic misverstanden

Het is niet waar dat Goths altijd depressief zijn omdat ze van de kleur zwart houden en o.a. interesse hebben voor de dood. Het is ook niet waar dat goths de duivel vereren, Gothic staat los van religie, levensovertuiging, Satan verering en Wicca. De keuze van mannelijke goths om rokken, korsetten, make-up en lang haar te dragen zegt niets over hun geaardheid. Echte goths moeten niet altijd zwart dragen, dat is geen voorschrift maar een vrijwillige keuze. Er wordt naast de kleur zwart ook vaak gekozen voor andere kleuren zoals groen, geel, rood, blauw, paars en wit. De naam goths wordt te vaak verkeerd gebruikt door mensen die te weinig weten over Gothic. Onzin verhalen over bloed drinken zijn absoluut niet waar maar goths ontkennen dit niet publiekelijk, waardoor deze flauwekul verhalen blijven circuleren.

Het ontstaan van het woord gothic

Het woord Gothic is in eerste instantie ontstaan uit het Germaanse woord Goten. De Germanen waren volkeren en stammen die in die tijd de Germaanse taal spraken. De Goten waren een West-Germaans volk. Het volk had een grote vijand, de Romeinen. Vanaf het jaar 237 begonnen de Goten met hun plundertochten op Romeins grondgebied. De Gothische plundertochten in het Romeinse rijk duurden, met enkele onderbrekingen, jaren. Tussentijds werd er gewonnen en verloren en ontstonden ook oorlogen tussen het Romeinse rijk en andere volkeren en stammen.
gothic

vrouwelijke goth

gothic tatoeage


home © plaatjespret.nl - leuke gothic plaatjes