leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke goochelaar plaatjes

Een goochelaar verbaast en vermaakt het publiek met zaken die we niet begrijpen. Een goochelaar laat dingen gebeuren die normaal gesproken niet mogelijk zijn. Door niet te zeggen hoe ze zoiets doen blijven goochelaars een magische aantrekkingskracht houden wat iedereen wil blijven zien en waar mensen zich altijd over blijven verbazen. Een ander woord voor goochelaar is illusionist. Mensen die zich illusionisten noemen goochelen ook maar kunnen hun goocheltrucs op een heel andere manier verpakken dan goochelaars. Hierdoor lijken goochelshows van illusionisten soms totaal andere magie.

Goochelshow

Een goochelshow is vanaf het begin een show die op straat of op een podium te zien is. De goochelaar doet met behulp van vlugge hand- en vingerbewegingen goocheltrucs die we niet begrijpen, voor onmogelijk houden. De traditionele hulpmiddelen die een goochelaar voor een goocheltruc gebruikt zijn doeken, balletjes, speelkaarten, ringen, touw, vuur en levende dieren zoals duiven en konijnen.

Goochelkunst in nederland

NMU is de afkorting van Nederlandse Magische Unie, de organisatie waar alle goochelaars onder vallen. De organisatie organiseert jaarlijks goochelcongressen waar ook veel buitenlandse goochelaars aan deelnemen. Ook de Nederlandse Kampioenschappen Goochelen worden dan gehouden. Jonge goochelaars hebben bij de NMU jeugdcongressen met kampioenschappen, ook voor de jeugd.

Bekende goochelaars en illusionisten

Uit binnen- en buitenland. Sommigen zijn zelfs één of meerdere keren wereldkampioen goochelen geworden.

 • Victor Mids, Nederlandse illusionist, laat behalve in zijn eigen shows ook onverklaasbare dingen zien in het tv programma Mindfuck.

 • Christian Farla, Nederlandse illusionist, Heeft sinds 2006 de titel Master Magician. In hetzelfde jaar kreeg hij de Merlin Award for Magician of the Year.

 • David Blaine, Amerikaans illusionist, goochelaar en stuntman begon zijn carriere met street magic. Dat zijn goochelshows met kaarttrucs die goochelaars op straat laten zien.

 • David Copperfield, wereldberoemde Amerikaanse illusionist die zelfs gebouwen, vliegtuigen en olifanten op onverklaarbare wijze laat verdwijnen in zijn shows.

 • Fred Kaps, Nederlandse goochelaar die als enige ter wereld drie keer wereldkampioen werd bij de Fédération Internationale des Sociétés Magiques Grand Prix.

 • Hans Kazàn, Nederlandse goochelaar die eigen goochelshow op tv had en tv presentator is geweest.

 • Hans Klok, Nederlands goochelaar en illusionist die geweldige goochelshows geeft in binnen- en buitenland..

 • Harry Houdini was een Hongaars-Amerikaans goochelaar en boeienkoning. Hij overleed in 1926 en is vanwege zijn wereldberoemde trucs nog steeds een legende.

 • Kobe van Herwegen, Vlaamse goochelaar, acteur en presentator.

 • Winfried & Angélique waren een Nederlands illusionisten en goochelaars duo. De broer en zus zijn in 2016 als duo gestopt. Ze werden vooral bekend door hun deelname aan het SBS programma 'De nieuwe Uri Geller'. Daarna hadden ze een tv programma bij Telekids. Winfried gaat alleen verder als master illusionist en geeft een eigen show in attractieparken in binnen- en buitenland. Onder de naam Secrets by Winfried worden goocheltrucs, dvd’s en een goocheldoos verkocht.

 • Tommy Wonder was een Nederlandse goochelaar die veel prijzen heeft gewonnen. Naast het goochelen schreef hij ook twee boeken over goochelen. Deze zijn nog steeds toonaangevend in de wereld van het goochelen. Verder verschenen er ook drie dvd's en video's Van hem.
 • Criss Angel, Amerikaans goochelaar en illusionist. Daarnaast is hij ook actief als hypnotiseur, boeienkoning, stuntman, muzikant en acteur.

 • Oscar, Renzo & Mara (Magic Unlimited), Nederlands trio illusionisten. Oscar en Renzo zijn de zoons van goochelaar Hans Kazàn. Mara is de vrouw van Renzo. Ze treden op in Nederland en het buitenland.

 • Richard Ross was een Nederlandse goochelaar die bekend is geworden door Linking rings, het ringenspel.

 • Scott & Muriel, Nederlands duo komische illusionisten. Ze treden op in binnen- en buitenland.

 • Siegfried & Roy, van oorsprong Duitsers die emigreerden naar Amerika. Daar gingen de vrienden samenwerken, Siegfried was illusionist, Roy groeide op tussen exotische dieren en wist goed hoe hij met deze dieren om moest gaan. Deze samenwerking zorgde voor een unieke show, een goochelshow met witte leeuwen en tijgers. Dit is altijd hun wereldberoemde handelsmerk gebleven tot ze officieel in 2003 stopten nadat Roy tijdens één van de shows door een tijger werd gebeten.

 • Sittah, een vrouwelijke Nederlandse illusionist. In 2006 werd ze wereldkampioen illusionisme (goochelen)

 • Tommy Cooper was een wereldberoemde Engelse goochelaar. Door zijn onhandigheid mislukten zijn komische goocheltrucs bijna altijd. Door zijn mimiek en manier van handelen tijdens zijn goochelshows zorgde dit altijd voor lachwekkende momenten vol droge Engelse humor. Hij was ook heel herkenbaar dankzij de rode fez, een soort hoed, op zijn hoofd. Tommy stierf op het podium tijdens één van zijn goochelshows. Op deze actieve manier dood gaan noemen we in het harnas sterven. Tommy Cooper was veel op de Nederlandse televisie te zien, hij was een unieke verrijking voor de wereld van het goochelen.

 • Uri Geller is een Israëlische mentalist en kunstschilder. Begin jaren zeventig van de vorige eeuw werd hij wereldberoemd toen hij tijdens zijn optredens een aantal van zijn 'gaven' liet zien. In Nederland kwam hij op televisie en kon hij op afstand lepels buigen en kapotte horloges repareren op alle plaatsen waar mensen op dat moment naar zijn tv show keken. Door zijn aanwijzingen op te volgen was dat mogelijk. Dit en al zijn andere 'gaven' zijn nog steeds onderwerp van gesprek. Er zijn nog heel veel twijfels over zijn zogenaamde 'gaven'.
 • goochelaar

  goochelen

  magische goochel kunst

  goochelaar met doorgezaagde assistent

  illusie bij illusionisten

  illusionist  home © plaatjespret.nl - leuke goochelaar plaatjes