leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke glas plaatjes

Glas kunnen we beschrijven als een vaste stof zonder vorm. We gebruiken glas voor veel verschillende artikelen. Glas kennen we vooral door de kleurloze en doorzichtige vorm. Bij siervoorwerpen zien we vaak kristalglas wat we kristal noemen. Glas wordt o.a. gebruikt voor knikkers, lampen, flessen, ruiten in ramen en deuren bij huizen en auto's, potten en vazen.

Glasblazen

Is één van de manieren om glas te maken. Glasblazers gaan aan het werk met een verwarmde glazen bol die aan een lange riet vast zit. De riet is een lange metalen buis. Door het blazen zet de bol uit. Daarna rekt men de geblazen bol uit tot deze een lange cirkelvorm (cilindervorm) heeft, vervolgens gaat het glas in de lengterichting gesneden worden. Dan wordt het glas platgedrukt en is de oppervlakte van het glas plat. De temperatuur bij het glasblazen is hoog, deze ligt tussen de 870 en 1040 graden Celsius. De volgende stap bij het glasblazen is het glas niet te snel laten afkoelen, anders zou het kapot kunnen gaan, bij glas noemen we dat kapot springen. Om dit te voorkomen legt men het geblazen glas in een oven met een temperatuur van 500 graden Celsius.

Glazen bol

Een glazen bol is van kristal of glas. Waarzeggers en helderzienden gebruiken deze al eeuwen. Zij kunnen op deze manier kristalkijken, dat is een vorm van voorspellen. Bij het kijken in de bol worden ze zogenaamde zieners en zien, nadat ze ongeveer tien minuten in een glazen bol hebben gekeken, allerlei zaken over verleden, heden en toekomst van de persoon die tegenover ze zit. Waarzeggers en helderzienden houden zich ook bezig met handlezen en astrologie. Kristalkijken bestaat al sinds de vijfde eeuw maar werd door de Middeleeuwse Christelijke kerk gezien als werk van de duivel. Kristalkijkers volgden in die tijd bepaalde rituelen. Voor het kijken in een glazen bol hanteren de kristalkijkende waarzeggers nu een vaste methode.
glas

glazen bol


home © plaatjespret.nl - leuke glas plaatjes