leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke gitaren plaatjes

Een gitaar is een snaarinstrument waar gitaristen gitaarliedjes op spelen. Een gitarist speelt gitaar met de vingers of met een plectrum. Een plectrum is een plat stukje plastic of been, bij het gitaarspelen heeft de gitarist het plectrum tussen de duim en wijsvinger. Hiermee kan de gitarist de snaren van de gitaar aanslaan. Een gitaar heeft meestal 6 snaren. De akoestische gitaar wordt vaak gemaakt van vurenhout, esdoorn of mahonie, voor de klankkast gebruikt de gitaarbouwer vaak Europees dennenhout of sparrenhout. Voor de klankkast kiezen gitaarbouwers voor hardhout, niet alleen voor de stevigheid maar ook voor de klank, vooral de diepe toon van de gitaar. Voor het klankblad wordt bewust een zachtere houtsoort gekozen, hierdoor klinkt een gitaar minder schel. De zijkant en het achterblad van een gitaar zijn van palissander gemaakt, de gitaarhals is meestal gemaakt van ceder of mahonie. De snaren van een gitaar zijn van nylon of metaal gemaakt. Voor het verven van gitaren gebruiken gitaarbouwers het liefst vernis op basis van olie, dit vloeit mooi uit. Deze vernis kan zichzelf ook herstellen, kleine beschadigingen aan gitaren zijn na een tijdje bijna niet meer te zien.

Plectrum

Er zijn heel veel plectra te koop. Deze verschillen o.a. in dikte en in soort. Er zijn plectra van plastic, been, maar ook plexiglas of metaal. Een plectrum heeft invloed op de klank.

Hoe speel je gitaar

Je kunt op allerlei manieren gitaar spelen, deze manieren hebben allemaal namen, dat zijn: Flageolet, Slide, Bottleneck, Opdrukken, Sweep of Tremolo picking, Two-hand tapping, Vibrato, Glissando en Tokkelen. Een gitarist gebruikt allebei zijn handen en vingers van beide handen. Met de vingers van de ene hand duwt hij op verschillende plaatsen op de snaren, dit gaat afwisselend op meerdere snaren met meer of minder druk en met grotere of minder grote snelheid. Met de andere hand slaat hij de snaren aan met zijn vingers of met een plectrum.

Luchtgitaar spelen

Een luchtgitaar is geen echte gitaar. Mensen doen alsof ze op een echte gitaar spelen. Bekende personen die luchtgitaar speelden zijn de zangers Joe Cocker, Elvis Presley, Robbie Williams en Marco Borsato. In Nederland en België worden luchtgitaar kampioenschappen gehouden.

Gitaar soorten

Er zijn heel veel gitaar soorten, dat zijn: Baritongitaar, Geprepareerde gitaar, Akoestische en electrische basgitaar, Electrische gitaar, 7, 10 en 12-snarige gitaar, Archtopgitaar, Resonatorgitaar, Steelstring of westerngitaar, Steelgitaar, Flamengogitaar en de klassieke of Spaanse gitaar.

Beroemde nederlandse gitaristen

De lijst van beroemde Nederlandse gitaristen is groot, ze zijn niet onder één muziekstijl te plaatsen. Een aantal hebben zelfs de wereldtop bereikt zoals Eddie van Halen, hij heeft een Nederlandse moeder en woonde zeven jaar in Nederland. Maar ook de gitaristen Jan Akkerman, Stochelo Rosenberg, Ad Vandenberg en Harry Sacksioni zijn wereldberoemd geworden.
gitaar

elektrische gitaar

akoestische gitaar

vrouwelijke gitarist


home © plaatjespret.nl - leuke gitaren plaatjes