leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke giraffe plaatjes

Een giraffe of giraf is het langste dier ter wereld. Met een lengte van maximaal 5 meter kijken we tegen dit dier op. De lengte zit vooral in de poten en lange nek. Zelfs een pas geboren giraffe met een lengte van 2 meter is al langer dan de gemiddelde mens. De giraffe is een hoefachtige. Illegale jagers, die we stropers noemen, de droogte en de groei van de Afrikaanse bevolking zijn serieuze bedreigingen voor de giraffe. Stropers jagen vooral op giraffen vanwege het vlees, wat in Afrika een lekkernij is. Een giraffe levert ongeveer 800 tot 1000 kilo vlees op.

Vliegenmepper

De lange staart van de giraffe is een uitkomst, hiermee kan het dier vervelende vliegen weg meppen.

Giraffen voedsel

De giraffen hebben het maar druk met eten. Ze eten de hele dag door. Hierbij zijn de lange nek en de lange tong van 30 tot 40 centimeter een uitkomst. Hiermee kunnen de giraffen de blaadjes die ze eten uit bomen plukken.

Slapen is een dingetje

Giraffen slapen liggend. Het gaan liggen is een heel ritueel. Eerst zakt de giraffe door de knieën. Dan draait de hals als een soort lus naar achteren en valt. De kop rust dan op het lijf. De giraffe is geen rustige langslaper. De slaap duurt een uur of 4 per dag. Niet achter elkaar maar dat gaat in mini slaapjes van een minuut of 5 per keer.

Waar en hoe leeft de giraffe

De giraffe leeft in Afrika op de savanne. Dit warme gebied is ideaal voor de giraffe, er staan veel bomen en er is veel gras. Een giraffe leeft in kuddes van 6 tot 12 giraffen. Naast Afrika kunnen we giraffen ook in dierentuinen zien.

Maak een giraffe niet boos

Mannetjes giraffen vinden het niet leuk als andere mannetjes uit een andere groep in hun buurt wonen, daar komt bonje van. Er ontstaan dan regelmatig burenruzies waarbij rake klappen vallen. De stoere mannetjes slaan elkaar dan keihard met hun nekken. Ook andere dieren zoals leeuwen kijken wel uit voor ruzie met een giraffe, zij weten maar al te goed dat giraffen ook heel hard kunnen trappen.

Giraffen weetjes

Giraffen zijn geen lichtgewichten, ze kunnen 500 tot 1800 kilo zwaar worden. De mannetjes zijn stukken zwaarder dan de vrouwtjes. De leeftijd die een giraffe kan halen is 28 jaar. Ondanks dat de giraffe een flink gewicht heeft is het dier best snel. Ze halen een snelheid van 55 kilometer per uur.

Bevallen op grote hoogte

Giraffen kunnen het hele jaar door bevallen, dit doen ze staand. Door de behoorlijke hoogte van hun poten valt de jonge pas geboren giraffe met een klap op de grond.
giraffe

giraffe met lange tong

etende giraffe

giraffe met jong


home © plaatjespret.nl - leuke giraffe plaatjes