leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke geuren plaatjes

Geur speelt een belangrijke rol in ons leven. Mensen en dieren ruiken geuren via hun neus. Een éénmaal geroken geur prikkelt bij een mens een deel van de hersenen waar het geheugen zit. Zodoende zorgen geuren voor herinneringen als we deze ruiken maar ook voor emoties. De bedrijven die geuren verkopen maken slim gebruik van deze kennis. Geuren die mensen als lekker ervaren zitten in parfums, verzorgingsproducten, luchtverfrissers, geurkaarsen, geurstokjes, geuroliën en meer.

Stank

Is ook een geur. Deze vinden we niet lekker maar het is goed dat stank bestaat. Zo kunnen we ruiken of iets bedorven is. Stank die we buiten ruiken zou ook een lekkage van een bepaale stof bij een bedrijf kunnen zijn. Afhankelijk van welke stof die stank veroorzaakt kan het gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Aasetende dieren ruiken stank op grote afstand, zo weten ze de dode dieren die ze willen eten te vinden.

Handige geuren

  • Planten maken slim gebruik van geuren, zij gebruiken geur als lokmiddel. Zo komen insecten op de bloemen van de planten af. Sommige grassen verspreiden een geur die wat naar hooi ruikt. Deze grassen verspreiden de geur als ze worden opgegeten door insecten die knagen. Vogels ruiken deze geur en eten op hun beurt de insecten op.

  • Stinkzwammen zijn sterk ruikende paddenstoelen die op een slimme manier geur verspreiden. Deze geuren lijken op geuren van andere planten waar bromvliegen op af komen. De bromvliegen verspreiden zo de sporen van stinkzwammen. Deze sporen zorgen voor de voortplanting van stinkzwammen.
  • anijs en kaneel geur

    geurkaars


    home © plaatjespret.nl - leuke geuren plaatjes