leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke geiten plaatjes

Geiten zijn hoefdieren die herkauwen en hebben net als een koe 4 magen, de pens, de netmaag, de boekmaag en de lebmaag. Deze magen zijn nodig om het voedsel te kunnen verteren. Na de smakelijke maaltijd duurt het een half uurtje voordat ze gaan herkauwen.

Geiten voedsel

Ze kunnen wat het eten betreft genieten van gras, plantenscheuten, bladeren, boomschors, kruiden en groenten. Ook brokjes en brood worden door geiten gegeten.

Alternatieve koe

Vroeger werden geiten ook gehouden als alternatief voor een koe. De makkelijke dieren geven ook, net als de koe, melk. Boeren kunnen de geitenmelk verkopen en er geitenkaas van maken die ook verkocht kan worden.

Geiten weetjes

De geit is een feestbeest. Behalve de bovenstaande voeding smult de geit ook van gebak. Dat krijgen geiten natuurlijk niet veel of helemaal niet, gebak is een dikmaker en dat is niet goed voor de gezondheid. Geiten zijn echte gezelschapsdieren, ze kunnen absoluut niet alleen zijn. Sterker nog, een eenzame geit gaat zelfs dood. De geit is een weersvoorspeller, bij een weersverandering begint de geit luidruchtig en druk te worden.

Sterrenbeeld Geit

In de Chinese astrologie komt de geit ook voor als sterrenbeeld. De mensen die geit zijn, zijn volgens de Chinese kalender in bepaalde jaren geboren. De kenmerken van deze geiten zijn: slim, artistiek, vriendelijk, gelukkig, gereserveerd, onzeker en afhankelijk.
geit

geit met geitjes


home © plaatjespret.nl - leuke geiten plaatjes