leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke ganzen plaatjes

Ganzen zijn grote watervogels maar kunnen door hun bouw ook makkelijk op het land lopen. Ze grazen en eten plantaardig voedsel. Een gans kan 30 jaar oud worden.

Ganzen doen aan teambuilding

Opvallend is de manier waarop ganzen vliegen. Vaak samen met familie of troepen trekken ze in het najaar naar gebieden waar ze overwinteren. Ze vliegen dan altijd in een V-vorm, hierdoor ontstaat een bepaalde stroming waardoor ze meer vliegcapaciteit hebben en verder kunnen vliegen. En dat met een maximale snelheid van 46 kilometer per uur. Tijdens het vliegen voeren de ganzen hele gesprekken met elkaar. De achterste vliegers zeggen dan ook tegen de voorste vlieger dat deze op snelheid moet blijven. Dus niet zeuren maar doorvliegen is het motto.

Waakse ganzen

Ganzen zijn erg waakzaam. Kom je te dicht in de buurt dan kunnen ze luidruchtig gaan gakken (het geluid wat ganzen maken). Als dat je niet afschrikt dan kunnen ganzen zelfs in de aanval gaan en je behoorlijk slaan met hun vleugels. Het maakt ze niet uit of je als mens zoveel groter bent, je moet van de gans dan gewoon wegwezen. Vanwege deze aangeboren waakzaamheid werden ganzen vroeger ook gehouden als waakvogels.
gans

witte gans


home © plaatjespret.nl - leuke ganzen plaatjes