leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke frisdranken plaatjes

Frisdrank bestaat uit water met suiker of zoetstof waar geen alcohol in zit. Verder zijn er vruchtenextracten, aroma's en in een aantal gevallen hulpstoffen aan toegevoegd We noemen frisdrank ook wel priklimonade omdat er koolzuur in zit maar dat is niet helemaal juist. Energie- en sportdrankjes vallen ook onder frisdrank, in deze drankjes zit geen koolzuur.

Hoe frisdrank is ontstaan

Tussen de jaren 1600 en 1700 werden in Italië drankjes verkocht die de naam hadden van de vruchtensmaak die het drankje had, het drankje met limoensmaak heette limoenade. Dit drankje smaakte dus naar een limoen. Zo waren er meer drankjes met verschillende namen, later viel dat allemaal onder de verzamelnaam limonade. Het Parijse bedrijf Compagnie de Limonadiers kreeg in het jaar 1676 het alleenrecht in handen en mocht vanaf dat moment als enige limonade verkopen. Zakelijk gezien erg slim natuurlijk, niemand anders mocht meer limonade verkopen. In verschillende landen waren mensen bezig met de verdere ontwikkeling van limonade. Later kwamen er koolzuur 'bubbels' en mineralen bij. In het drankje Tonic zat de stof Kinine, wat werkzaam was tegen malaria. Omdat veel Engelsen in die tijd in India zaten, een land waar je malaria kon krijgen, was Tonic erg populair. De ontwikkeling van limonade ging verder, vanaf het jaar 1885 kwamen de frisdranken Dr Pepper, Coca-Cola, Pepsi Cola en 7Up.

Frisdrank in europa

In Europa ging men pas na de Tweede Wereldoorlog massaal frisdrank drinken. Frisdrank zat vanaf 1957 in aluminium blikjes en vanaf 1973 in petflessen die kunnen worden gerecycled voor hergebruik.

Te veel frisdrank drinken is erg ongezond

Als je veel frisdrank drinkt dan is dat niet alleen slecht voor je tanden maar ook voor je gezondheid. In frisdrank zit erg veel suiker en een hoop calorieën. Wereldwijd zijn voedings- en gezondheidsdeskundigen voortdurend bezig om mensen bewust te maken van de gevaren van het te veel drinken van frisdrank.
frisdrank

coca-cola
home © plaatjespret.nl - leuke frisdranken plaatjes