leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke film plaatjes

Een film bestaat uit een serie stilstaande beelden die elkaar volgen. Zodra je naar een film kijkt volgen deze beelden elkaar met een bepaalde snelheid op. Omdat onze ogen, met name het netvlies tijd nodig heeft om deze beelden te verwerken lijkt het alsof al die beelden zorgen voor één vloeiende beweging. Dit komt zo natuurlijk over dat we het kijken naar een film ervaren alsof we naar bewegende mensen, dieren enz. kijken. Er zijn korte films en lange films die we kunnen bekijken op tv, op onze computer en in de bioscoop.

Stomme film

De eerste films die werden gemaakt waren geen kleurenfilms maar zwart-wit films zonder geluid. Deze geluidloze films noemen we stomme films. In het jaar 1896 was er voor het eerst een film in Nederland te zien. Bioscopen bestonden toen nog niet, de films waren in die tijd te zien in circustenten. Later kwamen de bioscopen, speciale plekken waar films werden bekeken. Bioscopen hadden lange tijd maar één bioscoopzaal waar één film te zien was. Moderne bioscopen waar we nu films gaan kijken hebben meer bioscoopzalen waar verschillende films te zien zijn. Je kunt dus kiezen. In een bioscoop is vaak een flinke bar aanwezig, hier kun je wat drinken en wat kopen om tijdens de film op te eten. Hebben we het over films dan denken we ook vaak aan een fink portie popcorn, dat zie je vaak samen, een leuke of spannende bioscoopfilm bekijk je met popcorn.

Filmmuziek

Filmmuziek is erg belangrijk voor een film. De muziek is zo gemaakt dat het precies bij de film past. In de filmmuziek hoor je spanning bij spannende momenten en juist rustiger muziek als dat deel van de film rustiger of romantisch is. De filmmuziek zorgt voor de beleving van de film. Er is bekende filmmuziek die we na het zien van een film heel lang weten te herinneren en regelmatig nog een keer beluisteren. Bij de eerste films zat geen muziek in de films. Toch was er in de bioscopen van toen muziek te horen bij de films. In de bioscoopzalen zat tijdens de films een pianist, klein orkest of iemand op een orgel te spelen. Toen de filmtechniek zich verder ontwikkelde zat de filmmuziek in de film gemonteerd.

3D en 4D films

 • Veel films waren tot enkele jaren geleden 2D, 2 dimensionaal, deze films hadden geen diepte. Dat veranderde toen we bioscoopfilms met 3D effect in bioscopen gingen bekijken. In de bioscoopzalen waar een 3D film te zien is kun je een kartonnen brilletje pakken waar 2 verschillend gekleurde 'glazen' in zitten. Als je met dit brilletje naar de film kijkt ervaar je diepte. Als je naar special effects in de film kijkt ervaar je dat heel anders, het lijkt alsof er echt diepte is, dat je daar bijvoorbeeld in zou kunnen vallen. Dat en andere speciale effecten die je in 3D films ziet zorgen voor een heel aparte ervaring en maken het kijken naar bioscoopfilms nog leuker.

 • Bij 4D bioscoopfilms ervaar je het zien weer anders. Je ziet ook diepte maar je krijgt het gevoel alsof je zelf nu helemaal in de film zit. De bioscoopstoel waar je op zit gaat meedoen met de film waar je naar kijkt. Deze stoelen bewegen, gaan naar links, rechts, naar voren en achteren. Juist op de momenten dat je het ook in de film ziet. Als een auto in de film over een grote hobbel gaat rijden dan voel jij als filmkijker de schok van die hobbel, alsof je zelf in die auto zit. Bij de 4D film beleving kun je ook verschillende luchtjes ruiken of krijg je onverwacht wat vocht in je gezicht. Dat zijn verschillende varianten die het kijken naar een bioscoopfilm heel anders maken.

  Film maken

  Voor we een film kunnen zien moet deze eerst gemaakt worden. Daar komt veel bij kijken. De inhoud van de film kan fictief zijn, verzonnen, of het is een film die men maakt naar aanleiding van een boek. In films spelen acteurs, dat zijn de mensen, dieren, wezens, monsters, robots en meer, met de moderne filmtechniek kan elke soort film worden gemaakt. Daarnaast zijn er ook teken- en animatiefilms. Om een film te maken zijn een regisseur, cameraploeg met cameramensen, grimeurs en visagisten die voor het uiterlijk van acteurs zorgen en decorbouwers aan het werk. Films worden buiten, ook op verschillende locaties of in een studio gemaakt. Voor het filmen op verschillende locaties zijn er ook mensen voor het vervoer betrokken net als mensen die voor het eten zorgen en op andere manieren helpen bij het maken van een film.
 • film

  bollywood bioscoopfilm

  bioscoop

  filmcamera en cameraman


  home © plaatjespret.nl - leuke film plaatjes