leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke eenhoorn plaatjes

Een eenhoorn is een dier uit de mythologie. Hij lijkt op een paard en heeft een lange hoorn op zijn voorhoofd, deze hoorn heeft de vorm van een spiraal. In de Griekee oudheid werd de eenhoorn al beschreven. In de volkscultuur van Europa was een eenhoorn een wit paard. Later werd het dier beschreven als een zeer wild dier wat in bossen leefde. Een eenhoorn kon alleen gevangen worden door een maagd.

De hoorn van de eenhoorn was geneeskrachtig

Volgens de oude verhalen zou de hoorn ziekten kunnen genezen en vergiftigd water kunnen zuiveren. Mensen die uit de hoorn dronken werden beschermd tegen vergiftigingen en krampen. Rond 1630 werd ook gedacht dat de poreuze hoorn van de eenhoorn invloed had op de genezing van epilepsie. Deze ziekte noemen we ook wel vallende ziekte. Chronische afwijkingen in de hersenstructuur kunnen herhaaldelijk epileptische aanvallen veroorzaken.

Heeft de eenhoorn wel of niet bestaan?

De meningen daarover verschillen. Mensen blijven geloven dat de eenhoorn een verzonnen fabeldier is uit de mythologie. Sommige wetenschappers geven aan dat de eenhoorn wel degelijk heeft bestaan. Gevonden Siberische eenhoorn fossielen zijn van een dier met een hoorn maar deze lijkt meer op een neushoorn.
eenhoorn


home © plaatjespret.nl - leuke eenhoorn plaatjes