leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke eenden plaatjes

De eend is een watervogel die we vaak bij ons in de buurt zien zwemmen in singels en vijvers. Omdat de eend een bekend dier is gaan we ook vaak eendjes voeren met onze kinderen en kleinkinderen.

Eendjes voeren is niet goed

We bedoelen het goed maar dat is het jammer genoeg niet. Door het voeren worden eenden makkelijk en verleren ze dat ze zelf voedsel moeten zoeken.

De mannetjes eend is het mooist

De mannetjes eend die woerd heet heeft de mooiste kleuren en is herkenbaar aan een glanzend groene kop, een witte band om de hals, een kastanjebruine borst en aan de staart gekrulde zwarte veren. . Het vrouwtje heeft minder mooie kleuren en is bruin. De natuur heeft dit mooi geregeld, de kleur van het vrouwtje is niet voor niks. Deze onopvallende kleur noemen we schutkleur. Als het vrouwtje zit te broeden dan valt ze door haar kleuren minder op.

Jonge eendjes

Jonge eendjes noemen we pijltjes. Ze komen zelf uit het ei. Dan zijn ze nat maar na een uurtje drogen zien ze er lief en donzig uit. Na de geboorte kunnen ze gelijk staan en zwemmen. Vliegen kunnen ze nog niet maar ook dat duurt niet lang. Na 2 maanden vliegen ze rond. Tot die tijd let moeder eend extra goed op ze.

Wat eten eenden

Behalve brood wat ze van ons krijgen eten eenden bladeren, stengels van planten, vliegjes, kikkervisjes, slakken, wormen, visjes en zaadjes. Allemaal lekkernijen die de eenden boven, op en onder water vinden.
eend

woerd


home © plaatjespret.nl - leuke eenden plaatjes