leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke duivel plaatjes

De duivel is een bovenaards kwaadaardig wezen. Hij probeert altjd mensen te verleiden om iets verkeerds te doen. De duivel leeft in de hel en heeft verschillende namen zoals Lucifer en Satan. Deze namen komen uit verschillende religies. Een goed voorbeeld van de foute bedoelingen van de duivel is te lezen in de Christelijke bijbel. Daar weet de duivel Eva in het paradijs te verleiden om een verboden appel te eten.

Duivelsuitdrijving

In de horror filmklassieker The Exorcist uit 1974 is te zien hoe een priester een duivel uit het lichaam van hoofdrolspeelster Linda Blair drijft. In werkelijkheid kennen de Rooms-Katholieke kerk en Pinkstergemeenten het exorcisme, de uitdrijving van de duivel die in iemands lichaam zit. Met de kracht van het geloof in de Heilige Geest en Jezus Christus zal een priester proberen de duivel uit te drijven. Het bezeten zijn door de duivel komt uit de Christelijke bijbel. In andere religies bestaat geen echte oppermachtige duivel maar zijn er wel verschillende goden, monsters en demonen met minder goede bedoelingen.

Herkenbare duivel

Kijken we naar de afbeelding van de duivel dan is deze vrij herkenbaar als een engel met een zwarte kleur. Hij loopt op bokkenpoten, heeft hoorntjes op zijn hoofd, vleugels die lijken op de vleugels van een vleermuis. En een drietand in zijn hand, een drietand is een vork of speer met 3 lange scherpe tanden.
duivel

kwaadaardige duivel


home © plaatjespret.nl - leuke duivel plaatjes