leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke duiker plaatjes

Een duiker zwemt onder water. Omdat we als mens geen kieuwen hebben zoals vissen moeten duikers zuurstofapparaten hebben om onder water te kunnen ademen. Om te kunnen duiken hebben duikers ook een speciale duikersuitrusting nodig. In het verleden hadden we voor duikers ook een andere naam, kikvorsmannen. Als duikers in die tijd hun duikpak en zwemvliezen aan hadden dan leken ze een beetje op een kikker. Duikers kunnen over verschillende soorten duikpakken beschikken. Het soort waarbij de duiker een zuurstofcilinder op zijn rug heeft en een duikpak waarop een dichte zware helm vast zit. Hierbij zit geen zuurstofclinder op de rug maar krijgt de duiker via een leiding zuurstof vanaf het schip. Deze leiding zit vast aan de helm.

Duikopleiding

Om goed te kunnen duiken hebben duikers een duikopleiding nodig. Hier kunnen ze een duikbrevet halen waarmee ze in binnen- en buitenland kunnen duiken in duikgebieden waar duiken is toegestaan. Er zijn allerlei soorten duikbrevetten ook specialisatie brevetten. Als duikers deze brevetten halen dan mogen ze verschillende werkzaamheden onder water uitvoeren zoals assisteren bij het bergen van gezonken schepen, onderwater constructies inspecteren, de onderwaternatuur onderzoeken en reparaties onder water uitvoeren.

Duiker als beroep

Mensen die duiker van beroep zijn werken vaak voor de marine, politie en brandweer. Hier helpen ze met zoeken naar vermiste mensen die in het water terecht zijn gekomen. Dat kan komen door een auto- of bootongeluk. Maar dat kunnen ook mensen zijn die gaan zwemmen in rivieren waar dat verboden is door de sterke stroming. Mensen zonder zwemdiploma vergissen zich soms in de diepte van het water waar ze gaan zwemmen en kunnen daardoor in levensgevaar komen. Duikers werken ook voor bedrijven die duikopdrachten uitvoeren voor andere bedrijven. Duikers kunnen ook de Nederlandse reddingsbrigades helpen, deze werken met vrijwilligers en bewaken binnenwateren, recreatieplassen en de zee langs de Nederlandse kust.

Duiken als hobby

Er zijn mensen die duiken leuk vinden en dit als hobby doen. Vaak wordt er dan rekening gehouden met de vakantiebestemming. Bij mooie subtropische of tropische vakantiebestemmingen is de natuur onder water prachtig om te zien. Duikers maken deze bewuste keus om maximaal te kunnen genieten van het duiken.

Wat heb je nodig om te duiken

Om te duiken heb je als duiker een aantal speciale spullen nodig. Een duiker kan een harpoen nodig hebben om op vissen te jagen of om zich te verdedigen tegen gevaarlijke vissen.

Pak en toebehoren

 • Duikpak.

 • Duikbril.

 • Zwemvliezen.

 • Duikhelm.

 • Handschoenen.

 • Zuurstofcilinder.

 • Harpoen.
 • Hulpmiddelen

 • Dieptemeter.

 • Rebreather, met dit apparaat kan een duiker zijn uitgeademde lucht opnieuw gebruiken.

 • Loodgordel, deze maakt de duiker zwaarder waardoor hij beter kan zakken bij het duiken.

 • Snorkelen

  Snorkelaars snorkelen. Ze drijven op het water met hun gezicht naar beneden in het water. Met een duikbril op en een pijpje in hun mond waardoor ze kunnen ademhalen genieten ze van het leven onderwater. In subtropische- en tropische duikgebieden is dit een mooie wereld vol gekleurde tropische vissen, koralen en waterplanten.
  duiker

  duikpak met zware gesloten helm

  duikopleiding

  snorkelen

  duiken  home © plaatjespret.nl - leuke duiker plaatjes