leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke druiven plaatjes

Een druif is een besvrucht van de wijnstok plant. De wijnstok klimt tijdens de groei en is een klimplant. Vanwege het klimmen heeft de plant ondersteuning nodig. We eten witte en blauwe druiven. Bij het telen van de druiven moeten ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. De druiven die we eten moeten groot, sappig en zoet van smaak zijn. Druiven groeien in Nederland maar vooral in landen waar het klimaat warmer is dan hier. Druiven worden ook gebruikt voor het maken van druivensap en veel soorten wijn. Van druiven worden ook krenten en rozijnen gemaakt, een krent is één soort gedroogde druif zonder pitjes. Rozijnen worden van meer soorten druiven gemaakt. Krenten en rozijnen zijn zuidvruchten afkomstig uit gebieden rond de Middellandse zee.

Wijnboeren

In Nederland zijn wijnboeren die druiven telen om wijn te maken. Vanwege ons klimaat verloopt de groei van de druiven anders dan in warmere landen zoals Frankrijk. Frankrijk is een bekend wijnland waar veel wijnen vandaan komen. Door het gunstige klimaat groeien er veel druiven.

Druiven persen

Wijnboeren kweken druiven om wijn te maken. Om druivensap voor de wijn te krijgen moeten de druiven geperst worden. Dit gebeurt in grote houten vaten. Er zijn nog enkele wijnboeren die op de ouderwetse manier persen. Zij doen hun druiven ook in een groot vat maar gaan er vervolgens met blote voeten op lopen om het sap uit de druiven te persen.

Bekende wijnstreken

Frankrijk is wereldberoemd als wijnland. De bekendste Franse streken waar wijn vandaan komt zijn Beaujolais, Bordeaux, Bourgogne en Champagne. De wijnen die hier vandaan komen hebben dezelfde naam als de wijnstreek. Ook Duitsland heeft een bekende wijnstreek bij de rivier de Moezel. Hier groeien de druiven op de hellingen die langs de rivier liggen. De temperatuur is daar net iets hoger waardoor de druiven prima kunnen groeien. De wijnen die daar vandaan komen heten Moezelwijnen.

De druiven zijn zuur

Is een Nederlands spreekwoord. Als iemand dit zegt is de persoon jaloers of kan deze niet tegen zijn verlies. We zeggen het ook als we iets niet kunnen krijgen of onbereikbaar is. De oorsprong van dit spreekwoord komt uit een fabel van Aesopus. In deze fabel probeert een vos druiven te pakken, dat lukt niet omdat deze te hoog hangen. De vos is sluw en vertelt natuurlijk niet dat hij er niet bij kon komen. Hij vertelde tegen iedereen dat hij de druiven niet wilde hebben omdat ze zuur waren.
druif

witte druiven

druiven met wijn en wijnvat


home © plaatjespret.nl - leuke druiven plaatjes