leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke dressuur plaatjes

Dressuur kan gezien worden als de gymnastiek basis voor paarden. Het is een zeer hoogwaardig onderdeel van de paardensport waarbij het paard volledig moet gehoorzamen aan de ruiter. Hebben paard en ruiter dit tot in perfectie onder controle dan is dat de basis voor de rest van de paardensport. Nederland is een sterk land in de dicipline dressuur. Andere landen die ook goed zijn in de dressuur, in Europa: Duitsland, Spanje en Frankrijk. Buiten Europa:Amerika.

Ankie van Grunsven

Is een dressuuramazone met een grote naam binnen deze tak van de paardensport. In de jaren dat ze dressuur beoefende werd ze drie keer kampioen van de Olympische zomerspelen. In 1990 werd ze voor het eerst Nederlands kampioen. In totaal werden dat 9 Nederlandse kampioenschappen. Verder won ze ook zeven keer de wereldbekerfinale waarvan vijf keer door de perfecte samenwerking tussen Anky en haar paard Bonfire. Ook Keltec Salinero, een ander paard van Anky heeft bijgedragen in het winnen van diverse prijzen. Al met al won Anky een indrukwekkende lijst aan dressuur prijzen.

De prestaties zijn onderscheidingen waard

Anky van Grunsven werd meerdere jaren uitgeroepen tot 'ruiter van het jaar'. Daarna volgde in 1994 de titel sportvrouw van het jaar, waarna ze in 2001 sportvrouw van de eeuw is geworden. Vanwege haar unieke prestatie in de wereld van de dressuur is Anky benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Anky blijft betrokken bij de paardensport

Anky is nog steeds actief in de paardensport, ze geeft regelmatig lessen op verschillende niveaus. Daarnaast geeft ze in binnen- en buitenland clinics. Clinics zijn groepscursussen met theorie- en praktijk lessen.
dressuur

paard en ruiter bezig met dressuur
home © plaatjespret.nl - leuke dressuur plaatjes