leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke draken plaatjes

Een draak is een groot wezen uit de mythologie. De mythologie kunnen we omschrijven als verhalen over goden. Een draak is geen lieverdje als we naar zijn uiterlijk kijken. Hij heeft een groot lichaam, de kop van een monster, een lange staart en hij kan vliegen. De huid van een draak lijkt op de huid van een reptiel. En nog een dingetje, de draak kan vuur spuwen.

De mythologie van werelddelen verschilt, hierdoor is de draak in de verschillende godenverhalen anders qua uiterlijk en karakter. Er zijn verhalen waar een draak één kop heeft, in andere verhalen heeft een draak meer koppen. De koppen zien er ook anders uit. Het karakter verschilt hierdoor ook, de draak is vaak kwaadaardig maar heeft in andere verhalen juist een goed karakter en is een wezen dat geluk brengt.

Sint joris en de draak

Eeuwen geleden leefde een draak die slechte bedoelingen had. Hij leefde in moerassen bij een plaats in Libië. Er was daar maar één waterbron waar de mensen water konden halen. Daar moesten ze toestemming van de draak voor hebben. Om de draak te vriend te houden kreeg hij iedere dag twee schapen van de mensen. Maar op een dag waren er geen schapen meer, de mensen moesten iets anders gaan geven aan de draak. De draak had een eis, hij wilde nu maagden, jonge meisjes. Via een loterij werden de jonge meisjes aangewezen die aan de draak werden gegeven. Tot de dochter van de koning aan de beurt was, nu zou zij aan de draak worden gegeven. Gelukkig was Sint Joris in de buurt, hij doodde de draak net op tijd. Natuurlijk waren de koning, zijn dochter en andere jonge meisjes blij, de meisjes hoefden niet bang meer te zijn dat de draak ze zou opeten.

Ergens de draak mee steken

Is een uitdrukking die we gebruiken als we ergens de spot mee drijven. We maken het besproken onderwerp dan lachwekkend. De eeuwenoude uitdrukking komt, historisch gezien, uit het verhaal van Sint Joris en de draak.
draak

gevecht met draken


home © plaatjespret.nl - leuke draken plaatjes