leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke Den Haag plaatjes

De groene en bruisende stad Den Haag is het bekijken waard. De Haagse plaatjes zorgen voor een kleine impressie.

Oud en nieuw, een scherp contrast

Den Haag is een bruisende stad en heeft alles te bieden. Op toeristisch gebied voldoet alles aan de moderne eisen. Daarnaast is ook het historische aanbod van de hoofdstad van Zuid - Holland een must voor elke cultuursnuiver. Opvallend is de grote diversiteit tussen oude en nieuwe architectuur.

Ontdek het historische Den Haag, maak een stadswandeling door het centrum

Bekend zijn museum Panorama Mesdag met een groot rondlopend schilderij van het vroegere Scheveningse strand. Museum de Gevangen Poort, schuin tegenover het politieke centrum van ons land, het Binnenhof met de ridderzaal en het 'nieuwe' 2e kamer gebouw. Naast het Binnenhof is de hofvijver waar de Lange Vijverberg langs loopt. Daar is het Haags Historisch Museum te vinden. Achter het Binnenhof ligt het 17e eeuwse Mauritshuis waar de beste schilderkunst uit de Gouden Eeuw is te vinden. De omgeving van het centraal gelegen Binnenhof nodigt wandelaars uit om te genieten van de historie van de stad. De nabij gelegen Denneweg en het sjieke Lange Voorhout met hotel Des Indes en de Koninklijke Schouwburg zijn aanraders. Net als plein 1813 en het iets verder gelegen Vredespaleis zijn met een rondwandeling door het centrum van Den Haag prima bereikbaar.

Den Haag, de stad voor royalty-watchers

Liefhebbers van het koninklijk huis zullen in Den Haag genieten. Niet dat de kans groot is dat er dagelijks leden van het koninklijk huis worden gezien. Dat beperkt zich tot de koninklijke rijtoer op Prinsjesdag, de derde Dinsdag in September. Maar de stad heeft ook een aantal paleizen binnen de stadsgrenzen. Nabij het Binnenhof zijn in het centrum de paleizen Noordeinde, Lange Voorhout en Kneuterdijk te vinden. Iets buiten het centrum ligt paleis Huis ten Bosch. En in het aan Den Haag grenzende Wassenaar is het koninklijke landgoed de Eikenhorst te vinden.

Stad van badplaatsen

In Den Haag zijn twee bekende badplaatsen te vinden. Scheveningen en Kijkduin. In Kijkduin vind je een boulevard, overdekt winkelcentrum en pal aan zee het NH hotel Atlantic. Scheveningen is groter opgezet, daardoor ook bruisender. Deze badplaats leeft het hele jaar, in het zomerseizoen bijna dag en nacht.

Meer weten over Scheveningen? Klik hier
mauritshuis, hofvijver en binnenhof torentje van premier

Den Haag

strand en duinen

hotel des indes atrium nieuwe stadhuis Den Haag


historisch den haag een beeldige stad

home © plaatjespret.nl - leuke den haag plaatjes