leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke dans plaatjes

Een dans is onderdeel van het dansen. Dat doen we graag en vaak op allerlei soorten muziek. We dansen veel op feesten, festivals en popconcerten. Dj's en bands zorgen voor de dansmuziek. Er zijn heel veel dansstijlen. Dansen is een danssport.

Geschiedenis van de dans

Het is niet duidelijk wanneer mensen voor het eerst zijn gaan dansen. Volgens de Chinese mythologie is de godheid Kui de uitvinder van de dans. Met mythologie bedoelen we godenverhalen.

Ballroom en latijns-amerikaanse dansen

Vallen onder het stijldansen. Je kunt ze leren bij dansscholen. Hiervoor heb je een aantal lessen nodig. Het ligt er aan hoeveel dansen je wil leren en hoe goed je het wil doen. Wil je professioneel danser worden dan zal je daar intensief voor moeten trainen om steeds verder te komen. Stijldansen verdelen we in de ballroom dansen Engelse wals, tango, quickstep, slowfox en Weense wals. En de Latijns-Amerikaanse dansen chachacha, rumba, samba, paso doble en jive. Bij het stijldansen worden ook wedstrijden gehouden, in Nederland maar ook internationaal. Deze wedstrijden worden gehouden voor dansparen en dansgroepen.

De ballroomtango

Is een wereldberoemde dans uit de plaats Buenos Aires in Argentinië. Deze dans lijkt op de Argentijnse tango maar de stijl en muziek is anders.

Tango

De tangodans is eind 1800 ontstaan langs de oevers van de Rio de la Plata in de Argentijnse plaats Buenos Aires en in de Uruguayaanse plaats Montevideo. De tango en de bijbehorende tangomuziek werden populair en door steeds meer mensen gedanst. Tango-orkesten spelen de tangomuziek. Pas in 1924 werd het dansen van een aangepaste tango in Europa toegestaan. Daarvoor waren er volgens tegenstanders waaronder ook artsen en Franse bisschoppen genoeg redenen te bedenken om de dans niet toe te staan. Volgens hen was de originele tango een dans die onbeschasfd en smakeloos was.

Streetdance

Is dans die van de straat komt, deze dansstijl is overgekomen uit Amerika en is vaak onderdeel van het aanbod van sportscholen. Leden kunnen daar leren streetdancen. Er zijn heel veel soorten streetdance.

Ballet

Is een klassieke dans waarmee voorstellingen worden gegeven in theaters. Om ballet te leren moet je naar een balletschool. Een wereldberoemd klassiek balletstuk is het Zwanenmeer.

Rock and Roll

Is een dansstijl die in de jaren 50 van de vorige eeuw ontstond in Amerika. Het was de tijd van de Rock and Roll muziek. In die tijd werd de muziek van de Amerikaanse zanger Elvis Presley steeds bekender.

Tapdansen

Is niet te vergelijken met andere dansen. Het is dansen en ggelijktijdig op het ritme van de dans en de muziek met je schoenen op de grond tikken. Onder de schoenen van tapdansers zitten aan de voorkant metalen plaatjes die het tikkende geluid veroorzaken. De wereldberoemde ballroomdanser Fred Astaire tapdanste vaak als hij in klassieke films aan het dansen was.

Lijndansen

Is een danssoort die uit Amerika is overgekomen. Deze dans wordt gedanst met een groep. De mensen staan dan in rijen naast elkaar en zien er uit als cowboys. De muziek waarop ze dansen is countrymuziek.

Buikdansen

Is een danssoort uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Buikdanseressen hebben dan speciale kleding aan en dansen een dans waarbij de nadruk op het bewegen van de buik ligt. Met de rest van het lichaam worden dan sierlijke bewegingen gemaakt.

Danscultuur

Naast de westere dansen die we hier kennen hebben andere landen wereldwijd eigen dansculturen. Onder deze culturen vallen ook dansen om bijvoorbeeld dankbaarheid te tonen, een god te eren of om toeristen die in het land op vakantie zijn kennis te laten maken met hun dansen. Ook folklore dansen vallen onder deze danscultuur. Folklore is een zelfgemaakte volksgewoonte van een land. Onder een folklore vallen diverse activiteiten zoals dans. Folklore laat ook op verschillende manieren zien hoe een volk denkt over idealen, levensbeschouwing en levensgevoel. Er zijn ook ceremoniele dansen die in landen worden gedanst. Bijvoorbeeld door inheemse stammen die van oorsprong in deze landen wonen. Een ceremonieel is een belangrijke gebeurtenis.

Volksdans

Een volksdans is een traditionele dans uit een land of in een streek van een land. Deze dansen worden gedanst op volksmuziek. In Nederland is de klompendans een oude en bekende volksdans.

Flamenco

De flamenco is een Spaans muziekgenre, oorspronkelijk uit Zuid-Spanje. De bijbehorende temperamentvolle dans wordt in Spanje gedanst door danseressen en dansers in speciale kleding. Bij de dans is ook een flamencogitarist betrokken die de dans van flamencomuziek voorziet. Dankzij de flamenco is de flamencogitaar ontstaan.
dans

dansende vrouwen

folklore dans

ceremoniële dans

volksdans

spaanse flamenco


home © plaatjespret.nl - leuke dans plaatjes