leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke cowboy plaatjes

Cowboys helpen hun baas met het verplaatsen van een kudde koeien welke van de ene ranch, dat is een Amerikaanse boerderij, naar een andere ranch worden gebracht. Om goed te kunnen zien wat de koeien doen rijden cowboys op paarden.

Het wilde westen

Is de naam van de Amerikaanse periode tussen 1865 en 1890. Het was een harde tijd waarin kolonisten dorpen bouwden in het westen van Amerika. In hetzelfde gebied bouwde het Amerikaanse leger forten. Volgens verhalen waren er nauwelijks wetten en speelde het af in een land wat nog steeds de naam heeft van land vol cowboys, indianen, schurken, goudzoekers, pelsjagers en ontdekkingsreizigers. Om het leefbaar te houden in de nieuwe dorpen en stadjes zorgden het leger en al snel rechters en sheriffs ervoor dat het mogelijk was om hier op een normale manier te leven.

Bekende mensen uit het wilde westen

Enkele bekende namen uit deze periode zijn Billy the Kid, Buffalo Bill, Wild Bill Hickok, Jesse James, Huckleberry Finn, Al Swearengen, Wyatt Earp, Roy Bean, Davy Crockett en Butch Cassidy. Het is een combinatie van mensen met goede bedoelingen en criminelen die betrokken waren bij moorden, schietpartijen en bankovervallen.

Outlaws en bountyhunters

Outlaw is de Engelse naam voor een crimineel uit de tijd van het wilde westen. Was de crimineel nog niet gevangen genomen dan was hij vogelvrij, dat betekende dat hij geen rechten meer had. Dat was de kans voor bountyhunters, wat we kunnen vertalen als premiejagers, om op zoek te gaan naar de vogelvrije criminelen en deze te vangen. Lukte het dan kreeg de premiejager daar een beloning voor. Het maakte verder niet meer uit of de door de premiejager opgepakte crimineel dood of levend was.

Amerikaanse tvseries over cowboys

 • Gunsmoke was een western waarvan een tvserie is gemaakt, deze serie is lang uitgezonden op de Amerikaanse tv, van 1955 tot 1975 en was ook in Nederland te zien. Westerns zijn een bepaalde soort films, tvseries en boeken die gaan over het Amerikaanse wilde westen. Winnetou en Old Shatterhand is een bekende boekenreeks over een indiaan en cowboy in het wilde westen, deze boeken zijn geschreven door de Duitse schrijver Karl May. De films over die tijd noemen we wildwestfilms of cowboyfilms

 • De tvserie Rawhide ging over cowboys en werd van 1959 tot 1965 uitgezonden op de Nederlandse televisie. De titelsong van deze serie, het nummer Rawhide, was toen erg populair. Het nummer is nog steeds te horen op youtube en werd gezongen door de Amerikaanse zanger Frankie Laine.

 • Bonanza was ook een tvserie over cowboys en hun belevenissen in het wilde westen. De serie was populair in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.
 • Cowboyfilms

  Er zijn al heel wat Amerikaanse cowboyfilms gemaakt. De meest bekende Amerikaanse acteurs uit deze westernfilms zijn John Wayne en Clint Eastwood.

  Spaghetti westerns

  Is een bijnaam, dat zijn ook westernfilms maar gemaakt door Italianen. In deze films zien we bekende Amerikaanse acteurs maar ook 2 Italiaanse acteurs werden hierdoor steeds bekender met hun eigen westernfilms. Met deze acteurs, Terence Hill en Bud Spencer, zijn meerdere westernfilms gemaakt.
  cowboy

  cowboyhoed

  cowboy en cowgirl


  home © plaatjespret.nl - leuke cowboy plaatjes