leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke computer plaatjes

Een computer is een apparaat waarmee we snel informatie kunnen verwerken. Er zijn heel veel soorten computers zoals een desktop model voor op je bureau en heel veel draagbare modellen. Daarnaast zijn er ook spelcomputers. De computers van nu zijn niet meer te vergelijken met de vorige series. Een desktop computer van sommige merken zijn nu niet groter meer dan een sigarendoosje.

Eniac

De voor het Amerikaanse leger gemaakte ENIAC, de naam van deze computer, is de eerste elektronische decimale computer voor meerdere doelen. De wereld leerde de ENIAC in 1946 kennen. ENIAC is de afkorting van Electronic Numerical Integrator And Computer. Deze enorm grote computer was zo groot als een flinke kamer, woog 30000 kilo en kosste in die tijd veel geld, 500000 dollar. 2 jaar eerder, in 1944, hadden de Engelsen al een supercomputer, de Colossus, deze werd in de tweede wereldoorlog maar voor één doel gebruikt. In 1955 sloeg de bliksem in de ENIAC en was hij niet meer te gebruiken.

Computer hardware

Onder hardware vallen alle onderdelen die in de computer zitten. Bij een computer hebben we ook een beeldscherm, een printer, een toetsenbord en bij het desktop model een muis nodig.

Computer software

Dat zijn alle programma's die op de computer geïnstalleerd moeten zijn, zoals een besturingssysteem, om de computer te laten werken . Andere programma's om tekst te verwerken of om andere dingen te kunnen doen, bijvoorbeeld een spelletje, vallen onder software.

Spelcomputers

Zijn enorm populair, je kunt ze om je spelcomputer spelen en je kunt computerspellen via het internet spelen. Deze grotere spellen kun je tegen andere mensen uit de hele wereld spelen. Het merk Atari bracht in 1980 een computer op de markt die we kunnen zien als de eerste spelcomputer.

Ibm

De grote Amerikaans fabrikant IBM zorgde in 1983 voor de eerste pc's in Nederland, pc is een afkorting van personal computer. IBM werkte toen samen met Bill Gates, de voormalige eigenaar van het bekende pc besturingssysteem Microsoft. Het werd een enorm succes en een enorme doorbraak. Vanaf dat moment kon de pc overal gebruikt worden, op het werk en thuis. Ze waren toen nog groot en erg duur als je het vergelijkt met nu.

Internet

Het internet heeft grenzen opgeheven en de wereld heel veel kleiner gemaakt. Je kunt alles vinden op het internet. Probleem is of alle informatie ook klopt, tegenwoordig hebben we ook veel te maken met fake nieuws, leugens die mensen via internet verspreiden om mensen te laten geloven dat iets heeft plaatsgevonden. Dit fake nieuws heeft maar één doel, allerlei zaken ontregelen, mensen laten twijfelen enz.

Gevaar op internet

Criminelen zijn ook actief op het internet en verzinnen steeds nieuwe manieren om andere internet gebruikers te duperen. Ze willen geld, sturen valse mails die heel echt lijken uit naam van bekende bedrijven. Ook bouwen ze websites, bijvoorbeeld webshops maar ook websites die precies hetzelfde lijken als bijvoorbeeld websites van banken. In de valse mails staan verhalen met een aanwijzing om op een bepaalde link te klikken die in de mail staat, doe dit niet en verwijder de mail gelijk! Klik je wel dat loop je een groot risico dat er een virus op je computer komt waardoor criminelen in je computer kunnen komen.

Hoax

Een hoax is een onzin verhaal en heel herkenbaar. Een hoax ontvang je altijd per mail. Je leest dan een verhaal over bijvoorbeeld een gevaarlijk virus wat de volgende dag op jouw computer komt of dat je een gave prijs kunt winnen bij een bekend bedraijf, allemaal van dat soort verhalen, geloof het niet! Het is gewoon niet waar. Het herkenbare van zo'n hoax is altijd het verzoek wat ergens in het verhaal of onderaan staat. Of je die belangrijke mail naar zoveel mogelijk mensen wil doorsturen, nogmaals doe het niet! Lees je dat verzoek zoek dan eerst even bij hoaxen via je zoekmachine en lees daar de verhalen, de kans is wel heel erg groot, het hoax verhaal hoeft niet helemaal te zijn zoals jij hebt ontvangen maar de hoax melding lijkt wel heel erg op het door jou ontvangen verhaal. Een hoax heeft maar één bedoeling, het internet vervuilen en ontregelen. Even een simpel rekensommetje, dit is een klein voorbeeld maar bij een echte hoax gaat het om vele duizenden mails of nog veel meer. je ontvangt een hoax, je gelooft het verhaal en stuurt het door naar 25 mensen, die geloven het ook en sturen het ook door naar 25 mensen. Dan zijn er dus al 25 x 25 = 625 mails verzonden met hetzelfde onzin verhaal.
computer

schter de ipad

poes met laptop

computer reparatie


home © plaatjespret.nl - leuke computer plaatjes